Jon_Lech_Johansen

Annonse


DVD-Jon lanserer Double Twist

Norske Jon Lech Johansen, kjent verden over som DVD-Jon, gjør nå det første forsøket på å tjene penger på kompetansen sin. Lech Johansens selskap, Double Twist Ventures, lanserer nå en åpen betaversjon av programvaren Double Twist.

Låser opp innholdet

Double Twist er tenkt å la oss bruke innholdet vårt på tvers av alle plattformer ved hjelp av enkel dra og klikk-funksjonalitet. For eksempel skal iTunes-musikk kunne spilles av på andre MP3-spillere enn Apples egne, og video fra Nokias videotelefon N95 skal ikke lenger være låst til telefonen.

Double Twist-sjef Monique Farantzos sier idéen bak konseptet er at mediefiler burde være mer som e-post, det vil si at målet er at det skal virke sømløst uansett hvilket format og maskinvare som er brukt i opprettelsen.

Knekker iTunes-DRM

Foreløpig virker Double Twist bare på Windows Vista og XP, men det vil snart bli lansert en versjon for OS X. Double Twist virker ved at den lager en oversikt over alle mediefiler på harddisken når den installeres. Kopibeskyttede iTunes-filer spiller den av uten lyd så de kan tas opp i MP3-format ( bare hvis du har avspillingsrettigheter i iTunes).

Annonse
John Lech Johansen forteller at mens han hittil har programmert på gutterommet for spesielt interesserte, er målet med Double Twist at det skal være så enkelt at selv «mor og far kan bruke det».

– Ikke ute etter noen

Double Twist vil etter hvert få Facebook-kompatibilitet, slik at brukerne kan bytte filer via det sosiale nettverket. Det vil også bli mulig å dele frigjorte filer med andre Double Twist-brukere.

Farantzos understreker at Double Twist ikke er ute etter å ta rotta på én spesiell DRM-teknologi, men at de bare vil bidra til utviklingen i en bransje der stadig flere aktører går mot en framtid uten DRM.

Her kan du laste ned betaversjonen av DoubleTwist

<b>ÅPEN BETA: </b> Slik ser desktop-versjonen av Double Twist ut.
(Ill.: Double Twist)

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse