Svenske fildelere kan gå hardere tider i møte.

Annonse


Nytt land vil kaste ut fildelerne

Det britiske lovforslaget om å pålegge bredbåndsleverandører å kaste ut fildelere som laster opp og ned ulovlig vekker stor interesse også i andre land.

Tre ganger og ut

Nå sier den australske regjeringen at de gjerne vil prøve noe lignende.

– Vi vil følge den britiske lovgivningen når det gjelder dette svært nøye, sier kommunikasjonsminister Stephen Conroy til Sydney Morning Herald.

Det britiske lovforslaget innebærer en tretrinnsrakett når det gjelder straff. Først får du en advarsel. Deretter blir du kastet ut av leverandøren din. Dersom du fortsetter å laste opp og ned etter dette, blir du boikottet av samtlige av landets bredbåndsleverandører og vil i praksis ikke få anledning til å ha privat internettforbindelse.

Lite effektiv håndheving

I Australia som i de fleste andre land har lovgivningen på området vært lite effektiv, og har vist seg svært vanskelig å håndheve.

En fersk undersøkelse viser at hele 63 prosent av unge australiere ikke ser noe poeng i å betale for musikk de likevel kan laste ned gratis fra nettet. Dette truer med å ta livet av platebransjen, og regjeringen varsler at drastiske tiltak vil bli satt inn.

Da kan et pålegg til bredbåndsleverandørene om å opptre som politi og vaktbikkje vise seg å være vel så effektivt som en endeløs rekke av anmeldelser og sivile rettssaker, slik man blant annet har sett i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse