vista

Annonse


– Lite å hente på SP1

Før helgen begynte de første testene av Service Pack 1 for Windows Vista å dukke opp. Nå er det stadig flere amerikanske nettsteder og magasiner som har dybdeanalysert forbedringene fra originalutgaven av Vista, og konklusjonen er klar: Det er lite dramatisk å hente for vanlige brukere.

CNet har gått servicepakken nærmere i sømmene, og mener at mange av de mer merkbare ytelsesforbedringene ikke skyldes SP1 i seg selv, men bedre kvalitet på tredjepartsdrivere. Hvis du har oppdatert Vista jevnlig med andre ord, har du allerede mange av de nødvendige oppdateringene.

Overføring kjappere – og tregere

Filkopiering er derimot ett område der Vista SP1 er definitivt blitt raskere, med merkbare forbedringer. På den andre siden, å kopiere filer til en ekstern USB 2.0-disk tar lenger tid enn før.

CNets konklusjon er i hovedsak at forskjellene når det gjelder ytelse er uansett små og vil ikke merkes av brukere flest.

Annonse


Mye er likt

Wall Street Journals skribent Walter Mossberg er enig: Vanlige brukere vil merke lite til forbedringene. Etter hva han erfarer er oppstarts- og omstartstiden omtrent lik, mens filoverføring er blitt raskere.

Med andre ord – ikke forvent stort fra Vista SP1. De aller fleste forbedringene er skjult under panseret, og fokuserer på bedre stabilitet og færre bugs fremfor ytelse. Så vet vi det.

Annonse