vista

Annonse


– Lite å hente på SP1

Før helgen begynte de første testene av Service Pack 1 for Windows Vista å dukke opp. Nå er det stadig flere amerikanske nettsteder og magasiner som har dybdeanalysert forbedringene fra originalutgaven av Vista, og konklusjonen er klar: Det er lite dramatisk å hente for vanlige brukere.

CNet har gått servicepakken nærmere i sømmene, og mener at mange av de mer merkbare ytelsesforbedringene ikke skyldes SP1 i seg selv, men bedre kvalitet på tredjepartsdrivere. Hvis du har oppdatert Vista jevnlig med andre ord, har du allerede mange av de nødvendige oppdateringene.

Overføring kjappere – og tregere

Filkopiering er derimot ett område der Vista SP1 er definitivt blitt raskere, med merkbare forbedringer. På den andre siden, å kopiere filer til en ekstern USB 2.0-disk tar lenger tid enn før.

CNets konklusjon er i hovedsak at forskjellene når det gjelder ytelse er uansett små og vil ikke merkes av brukere flest.

Mye er likt

Wall Street Journals skribent Walter Mossberg er enig: Vanlige brukere vil merke lite til forbedringene. Etter hva han erfarer er oppstarts- og omstartstiden omtrent lik, mens filoverføring er blitt raskere.

Med andre ord – ikke forvent stort fra Vista SP1. De aller fleste forbedringene er skjult under panseret, og fokuserer på bedre stabilitet og færre bugs fremfor ytelse. Så vet vi det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse