android-wallpaper2_1024x768

Annonse


Flere støtter nytt mobil-OS

Googles Linuxbaserte operativsystem for mobiltelefoner, kalt Android, er tilsynelatende populært på GSM-kongressen i Barcelona. For første gang ble systemet vist offentlig av flere prosessor-produsenter, først og fremst for å vise hvor bra det kjører selv på eldre plattformer.

Rask, uansett

Flere prototyper ble vist frem, designet av produsenter som Texas Instruments og Qualcomm. Det som er oppsiktsvekkende er at selv på eldre, trege telefoner med 200 MHz-prosessor skal operativsystemet ha kjørt raskt og elegant, med animerte menyer og det hele.

Det skal ha blitt vist frem to varianter av Android, som støtter både berøringsskjermer og vanlig inntastning, og de har forskjellig design på grensesnittet. Og operativsystemet hadde selvfølgelig applikasjoner som Google Maps, Gmail, kalender og musikkspiller innebygd. Nettleseren skal også ha fungert veldig tilfredsstillende.

LG blant de første

I og med at det var tidlige maskinvare-prototyper det er snakk om, sier dette oss kun én ting: Android kjører veldig bra. Men flere produsenter annonserer allerede konkrete telefoner som vil benytte seg av Android: Blant annet LG lover en mobil basert på systemet til høsten, eventuelt tidlig 2009.

Vi er spent på utviklingen, og ser frem til å teste en ferdig, velfungerende versjon av Android.

Du kan lese mer om Android her

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse