Gottfrid «Anakata» Svartholm Warg uttaler seg til russisk TV.

Annonse


«Hjernen» snakker

Gottfrid Svartholm Warg regnes som ideologen bak omstridte The Pirate Bay, torrentportalen som svenske myndigheter nå går til sak mot.

– Driver business

Svartholm Warg er kjent under navnet «Anakata», og har flere ganger gitt uttrykk for at det Pirate Bay driver med er politisk arbeid rettet mot den etter deres mening grådige og monopol-aktige amerikanske underholdningsbransjen.

Andre – blant dem den svenske platebransjen – mener han driver business som alle andre. I TV-innslaget, som er gjort av den engelskspråklige, russiske kanalen Russia Today (RT), sier direktør Ludwig Werner i plateselskapet Bonner Amigo følgende:

– Like ille som Hollywood

– Pirate Bay er like ille som Hollywood-industrien eller et stort, internasjonalt plateselskap. Dette handler om grådighet, og er ikke komplisert i det hele tatt.

Annonse


Svensk politi hevder de sitter på metervis med utskrifter av Pirate Bay-gjengens e-post.

– Penger i skatteparadiser

Her hevder de at det finnes bevis på at det Swartholm og hans kompanjonger hevder er et idealistisk foretak i virkeligheten tjener store penger på lugubre annonser fra porno- og gamblingsindustrien.

Penger som de i følge påtalemyndighetene stuer bort i skatteparadiser langt fra Sverige. Swartholm avviser dette blankt.

Kontor i samme bygning

Samtidig viser TV-innslaget hvordan han freidig nok har leid seg kontor i samme bygning som Antipiratbyrån, den svenske organisasjonen som kjemper film- og platebransjens sak mot nettopp The Pirate Bay.

Svartholm Warg framstår som en hippie-aktig nerd som fra han var seks år gammel har tilbrakt det meste av sin tid foran PC-skjermen. Med sitt milde vesen og sin intellektuelle tilnærming til piratvirksomheten virker han ikke som noen hardkokt forbryter.

Døm selv: