Skal nettet være en lekeplass barre for de rike og mektige?

Annonse


Færre passord med Open ID

Nettgiganter som Microsoft, Google, Yahoo og IBM har gått inn i styret i Open ID-stiftelsen. Denne stiftelsen ønsker å strømlinjeforme innlogging på tvers av nettstedene.

Ti tusen nettsteder – en innlogging

Open ID-stiftelsen ønsker et system der én innloggingskonto garanterer en persons identitet overfor alle nettsteder vedkommende bruker. Over ti tusen nettsteder har allerede sluttet seg til denne filosofien.

Idéen er at folk skal kunne operere med færre brukernavn og passord på nettet, selv om det fortsatt vil være mulig å ha forskjellige innloggingsnavn for forskjellig bruk.

Velg en kjerneidentitet

Idéen er at nettbrukerne velger en kjerneidentitet til bruk på nettet. Når denne brukes til å logge inn på andre nettsteder, vil en forespørsel om verifikasjon bli sendt tilbake til den opprinnelige utstederen.

Annonse


Yahoo og Google har så vidt tatt teknikken i bruk allerede. Yahoo har laget et testsystem som lar folk bruke deres Yahoo-innlogging som sitt Open ID, mens Google lar brukerne benytte Gmail-innloggingen når de poster innlegg på Blogger.

Et problem med Open ID er selvfølgelig at kjerneidentiteten er gull verdt for passordtyver og identitetstyver. Disse kan potensielt få tilgang på usannsynlig mye informasjon ved å misbruke et slikt system.

Kilde:
BBC

Annonse