Hopp til navigasjon Hopp til innhold
eBay var nede i går. Nå får selgerne som ble rammet trolig erstatning. (Ill.: ebay.com)

Forbyr negative kommentarer

eBay til drastisk skritt mot selgeres ytringsfrihet.

eBay er verdens største netthandelsplass for privatpersoner. Her kan hele verden kjøpe og selge brukt som nytt, bytte og gjøre kupp.

Nådeløse kunder

Selgere som ikke leverer varene eller er uærlige får sjelden dø i synden. eBays kommentarfunksjon avslører nådeløst de som jukser eller yter dårlig service.

Det er imidlertid ikke alle selgere som føler at kritikken er rettferdig. Mange føler seg direkte forfulgt, og mener at deres gode navn og rykte (og forretningen med den) blir ødelagt av ondsinnede kommentatorer.

Bare kjøperne får si i fra

Dermed svarer de ofte på kritikken fra kundene.

Nå skal de ikke lenger få lov til det. eBay innfører nemlig en ny regel som effektivt forbyr alle negative kommentarer fra selgeres side. Det er med andre ord bare kjøperne som skal få ytre seg heretter.

Også «nøytralt» forbudt

Forbudet trer i kraft fra 1. mai. Etter denne datoen skal selgere ikke få lov til å legge inn det eBay kaller «negative eller nøytrale» kommentarer om kjøperne.

Samtidig får kjøperne lov til å si hva de vil om selgerne – som før.

Mange selgere er ikke overraskende svært negative til det forestående forbudet. Men eBay står på sitt, og sier at tiltaket vil forbedre kjøperopplevelsen. Samtidig påpeker de at det er et forsvinnende lite antall selgere som har noe stygt å si om kundene sine.

Kilde:
BBC

Stikkord: ebay, ytringsfrihet