prec_m90ubuntu

Annonse


Fransk politi dropper Microsoft

Franske politimyndigheter påfører Microsoft et surt prestisjetap når de nå annonserer at de vil droppe Windows på etatens 70 000 PC-er. Disse kjører i dag Windows XP.

Langvarig prosess

Prosessen med å få politiet over på programvare med åpen kildekode startet allerede i 2005, da man byttet tekstbehandlingsverktøy fra Microsoft Word til Open Office. I 2006 gikk etaten over til å bruke nettleseren Mozilla Firefox i stedet for Microsofts Internet Explorer.

Nicolas Geraud, som leder gendarmeriets IT-avdeling, forklarer at de regner med å introdusere Linux hver gang de bytter ut maskiner. Dermed vil alle politiets PC-er være over på Ubuntu Linux innen 2014.

Sparer store summer

Geraud oppgir tre hovedårsaker for byttet: Den første er å spre innkjøpene og gjøre etaten mindre avhengig av én leverandør. Den andre er å gi gendarmeriet kontroll over sitt eget operativsystem, og den tredje grunnen er pris.

Politiet mener at de sparer 10,3 millioner Euro, eller ca. 80 millioner kroner, for hvert år de slipper å kjøpe Microsoft-lisenser:
– I 2004 kjøpte vi 13 000 lisenser. I de tre årene som har gått siden har vi bare kjøpt 27 lisenser totalt, sier Geraud til AFP

Annonse