POLLENROBOT:  Her er pollenrobotene med sine lysende øyne. Hver har en diameter på ca. 33 centimeter.

Annonse


Her er pollen-roboten

Et japansk værvarslingsselskap vil nå sende opp 200 pollen-roboter over hele landet. Robotene skal sniffe seg fram til polleninnholdet i lufta, og angi type og mengde.

Lysende øyne

Robotene er runde, måler ca. 33 centimeter i diameter og veier ca. en kilo. De har skumle, lysende øyne som lyser i fem forskjellige farger alt etter hvilke pollentyper som er i lufta, og hvilken konsentrasjon de opptrer i.

Robotene trenger hjelp av 200 frivillige allergikere for å få sendt dataene tilbake til moderskipet. Disse leser av dataene fra robotene med jevne mellomrom, og sender dem til nærmeste værvarslingssentral.

Jakke redder pollenallergikere

Skulle uhellet virkelig være ute, kan det hende det er hjelp i denne frisklufts-jakka fra sveitsiske Victorinox. Folket bak Swiss Army Knife har laget en svart jakke med innebygget luftrenser som sender en strøm av frisk luft opp av jakkekragen.

Annonse
Vi kan ikke gå god for hvor godt denne virker, men er du villig til å bla opp 500 dollar, eller ca. 3000 kr, kan du finne det ut selv.

<b>BEDRE LUFT: </b> Jakka fra Victorinox har integrert luftfrisker som antagelig er ment å beskytte mot illeluktende omgivelser. Mon tro om den beskytter mot pollen også?
(Ill.: Victorinox)

Kilder:
Engadget
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse