Microsoft slipper Vista fri - for folk som vil kjøre programvaren under andre operativsystemer.

Annonse


Slipper Vista fri

Når Microsoft bestemmer seg for noe, blir det ofte slik. Men nå har programvaregiganten for en gangs skyld snudd 180 grader i et spørsmål som tidligere syntes å være veldig viktig for dem.

Spar tusenlapper

Om du for eksempel ville kjøre Windows Vista på en Intel-ustyrt Mac med Boot Camp og Parallell, måtte du kjøpe Business eller Ultimate-versjonene.

Disse koster henholdsvis 3495 og 4595. Til sammenligning koster Home Basic 2195 og Home Premium 2795.

Slipper løps samtlige

Velger du OEM (Original Equipment Manufacturer)-versjoner, kommer du enda billigere ut, med henholdsvis en 995 for Home Premium og 835 for Home Basic (alle priser gjelder norske versjoner, og er hentet fra Komplett.no).

Annonse


Nå har Microsoft bestemt seg for at de skal slippe samtlige Vista-versjoner løs for bruk under andre operativsystemer.

Det betyr at Linux- og Mac-brukere får et langt bredere spekter av Windows-versjoner å velge i dersom de vil kjøre verdens mest brukte operativsystem i det programvaremiljøet de liker best.

Lettere for nerder

– Vi mener tiden nå er inne for å gjøre det lettere for tekniske entusiaster å se selv om virtualisering er riktig for dem, sier Micrupsts Group Manager Patrick O’Rourke til News.com.

Begrunnelsen for å begrense virtualisering til de dyreste versjonene var omtrent den samme, bare med motsatt fortegn: Man mente at bare tekniske entusiaster ville ha interesse av virtualisering, og at disse neppe ville velge noe annet enn proff-versjonene.

Annonse