Hopp til navigasjon Hopp til innhold
cruise_scient (Ill.: Gawker.com)

Tom Cruise-video i «uncut»-versjon

Hemningsløs propaganda for Scientologi-kirken.

En video som Scientologi-kirken selv sier er fra deres internasjonale kongress i 2004 viser superskuespilleren Tom Cruise som taler til de troende.

«Uncut»-utgave

Cruise er selv aktivt medlem i den omstridte kirken, som av flere lands regjeringer og en rekke journalister blir beskyldt for å være et hemningløst svindelforetak som lurer penger av medlemmene sine.

Flere andre profilerte Hollywood-skuespillere er med i sekten, blant dem John Travolta og Cruises kone Katie Holmes.

Videoen har har versert både på YouTube og andre steder på nettet en god stund, og nå har det til og med kommet en «uncut»-utgave som viser hele talen.

– Eneste sanne authoritet

I talen sier Cruise blant annet dette:

– Når du er scientolog, arter det seg annerledes enn for andre når du kjører forbi en trafikkulykke på veien. Du vet du må gjøre noe fordi du er den eneste som kan hjelpe.

Cruise påstår også at Scientologi-kirken er de eneste sanne autoriteten når det gjelder narkotika-avvenning.

Videoen har vakt stor oppsikt, og har gitt ny ammunisjon til kirkens mange kritikere. Kirken sier selv at videoen ikke er noen hemmelighet, men at de versjonene som nå ligger på nettet er ufullstendige og redigerte.

Ny bok

Tom Cruises advokat Bert Fields vil ikke gå til rettslige skritt. Derimot vurderer han å saksøke forfatteren av en ny bok om Cruise og scientologi-bevegelsen som passende nok kom ut samtidig med video-lekkasjen.

I boka, som er skrevet av prinsesse Diana-biografen Andrew Morton, blir det blant annet påstått at Cruise er nestkommanderende i kirken. Dette blir på det sterkeste tilbakevist av kirken selv.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: internett, youtube