macworld 2008-2034

Annonse


Her er Mac tablet

Selskapet Axiotron lanserte sin Mac tablet allerede i 2007, kalt Axiotron Modbook. Konseptet har allerede vunnet priser, men har vært plaget med så store produksjonsproblemer at de først ved årsskiftet kunne begynne å sende ut de første maskinene til utålmodige kunder.

Tidligere Apple-ansatt

Axiotron ble grunnlagt i 2005 av Andreas Haas. Haas hadde jobbet med bærbare Apple-produkter i Newton Systems Group, og endte til slutt som Europa-sjef for divisjonen for det profesjonelle stasjonære maskiner og servere.

macworld 2008-2044

Axiotron Modbook er en ombygd MacBook, og har dermed alt du forventer å finne i en Mac, foruten mus og tastatur. Den har alle Mac-ens tilkoblingsmuligheter, optisk drev og all Apple-programvaren du er vant til å finne i en Mac.

Annonse


Ingen lettvekter

I tillegg har Axiotron bygget den ut med en trykkfølsom tablet-skjerm som virker sammen med en integrert stylus. I tillegg kan du velge å få bygget inn GPS i maskinen. Ifølge Axiotron er dette den eneste laptop-en med innebygget GPS.

I og med at denne tableten er en modifisert Mac, blir den ikke akkurat noen lettvekter. Den massive glasskjermen legger fort til en kilo og vel så det på MacBook-ens opprinnelige vekt. Til tross for dette har Axiotron hatt ventelister i mange måneder, og beregner fortsatt fire til seks ukers leveringstid på produktet.

Stor interesse, tross småproblemer

Veiledende startpris i USA for den rimeligste modellen er 2290 dollar, eller i underkant av 13 000 kroner. Noen pris eller lanseringsdato for Europa finnes foreløpig ikke.

Vi fikk lekt oss litt med Axiotron Modbook, og registrerte at både vi og de proffe demonstratørene på Axiotron-standen hadde trøbbel med å få kalibrert skjermene riktig. Det er heller ingen lek å treffe de minste knappene i Apples menyer med en stylus.

Axiotron ser for seg at markedet blant annet er kunstnere, fotografer og andre brukere som trenger kreative, visuelle applikasjoner. En ting er sikkert: Her på Apple-messa i San Francisco er interessen for konseptet enorm.

macworld 2008-2034

Annonse