Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sonys TransferJet lover konkurranse både for Bluetooth og WUSB. (Ill.: Sony)

Sony til trådløs krig

Utfordrer både Bluetooth og trådløs USB.

Fra før av har vi WUSB (Wireless USB) og Bluetooth/Blåtann for trådløs overføring mellom enheter på korte distanser.

Tregere enn WUSB

Nå innfører Sony en ny standard: TransferJet. Sony lover en teoretisk overføringshastighet på 560Mbps, mens den faktiske hastigheten ligger på 375Mbps.

Til sammenligning ligger WUSB på 480Mbps, mens Bluetoooth bare gir 3 Megabit pr. sekund. Bruker man trådløst Internett (WiFi), er grensen nå på 300Mbps (802.11n).

På kloss hold

Med andre ord står kampen nå i realiteten mellom WUSB og TransferJet. Sony mener at deres standard er enklere og mer brukervennlig og mer stabil enn både Bluetooth og WUSB.
Blant annet viser de til at enheter som er utstyrt med TransferJet kobles sammen mer sømløst og med mer automatikk enn de øvrige standardene.

Ulempen er at enhetene må være veldig mye nærmere hverandre enn med de to andre standardene. Siden Sony bruker induksjon og ikke radiooverføring snakker vi om maksimum 3 centimeters avstand mellom komponentene som skal utveksle data. Systemet vil også være trygt på flyet, i og med and ingen radiosignaler sendes ut.

Kobler på automatisk

På tross av den korte avstanden kan TransferJet likevel være anvendelig om man for eksempel har to PCer som skal kommunisere med hverandre, og man vil slippe å klusse med kabler og kronglete «hilse-prosedyrer».

Sikkerheten ivaretas ved at man på forhånd definerer hvilke enheter TransferJet skal snakke med. Om man ikke gjør dette, vil enhver TransferJet-enhet automatisk koble seg på en annen åpen enhet innen den svært korte rekkevidden.

Kilder:
Sony
Ars Technica

Stikkord: transferjet