Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PATENTERT: Svenske Neonode satser offensivt i USA med sin patenterte touch screen-teknologi. (Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Svensk mobileventyr til USA

CES: Las Vegas: Vi testkjører svenskenes mini-touchtelefon.

Den svenske mobilprodusenten Neonode har hittil levd et liv i relativ anonymitet. Utenom hjemlandet Sverige, er mobilmerket bare å få kjøpt i noen få europeiske land. Nå kan dette endre seg drastisk.

Hemmelig avtale

ITavisen møtte representanter for Neonode under elektronikkmessen CES i Las Vegas, USA. Der kunne selskapet avsløre at de har inngått kontrakt med en amerikansk mobildistributør, uten at de ennå kan avsløre hvilken distributør det er snakk om.

Telefonen som skal markedsføres i USA er Neonodes trykkfølsomme N2-mobil. Denne har et patent med infrarøde stråler i et rutenett over skjermen. Disse reagerer når de brytes ved at brukeren fører fingeren over skjermen i en bestemt retning.

Liten og nett

Neonode N2 er en liten sak, vekta er bare 60 gram. Likevel har man fått presset inn et to megapiksel kamera, Mini SD-kort til lagring, MP3-spiller. Firebånds GSM, SMS, MMS, Bluetooth, en to-tommers LCD fargeskjerm, vibrasjon, høyttaler og utgang for stereo hodetelefoner.

Vi fikk en rask gjennomkjøring av telefonen, og syns den var bittelitt tungvinn å bruke. Skjermen er liten, så du skal ha tunga rett i munnen. Vi regner dog med at noe av dette er en vanesak, og at ting går raskere etter hvert. Vi ser ikke bort fra at formfaktoren og den eksotiske opprinnelsen kan gjøre Neonode til en kulttelefon på det amerikanske markedet.

<b>KOMPAKT: </b>Telefonen er kompakt i uttrykket, men kommer likevel med blant annet 2 megapiksel kamera.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)
Stikkord: ces, las vegas, Mobil