SUPERLAKK:  Ifølge Gibson skal Finishen i Nitrocellulose gi spesielt gode lydegenskaper.

Annonse


Her er Gibsons robot-gitar

For mange er kanskje gitarprodusenten Gibson synonymt med Rock ’n roll, og Les Paul-modellen er smått legendarisk. Nå har selskapet lansert det de kaller verdens første robot-gitar.

Gitar med to CPU-er

Robotgitaren er en Les Paul med ekstra finesser. Gitaren har to prosessorer: En sitter i kroppen, mens den andre sitter øverst på halsen. I tillegg har den motoriserte stemmeskruer.

Skal du stemme gitaren, behøver du bare trykke på Master Control-bryteren. Denne styrer alle aspekter av det automatiske stemme-systemet. Ved å dra ut bryteren stemmer den gitaren automatisk. Du kan også velge mellom seks forskjellige lydprofiler, forhåndsinnstilt fra fabrikken.

Prisvinnende konsept

Robotgitaren kommer, som eneste Gibson-gitar, med en nitrocellulose finish i fargen Blue Silverburst. Nitro-finishen er en svært arbeidskrevende prosess, men Gibson insisterer på at det gir det beste lydmessige resultatet, da lakken tørker i tynnere lag og dermed gir bedre lydegenskaper.

Gibsons robotgitar har mottatt flere bransjepriser, blant annet på CES-messen i Las Vegas. Den veiledende prisen i USA er på 2500 dollar, eller ca 15 000 kr. På Gibsons hjemmesider kan du lese mer om robotgitaren.

<b>MESTERBRYTER: </b> Den lysende bryteren sørger for at du aldri trenger å stemme gitaren mer.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Annonse