Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blånekter for HD DVD-stopp

Universal tilbakeviser Blu-ray-rykter.

Tidligere denne uka gikk det rykter om at Paramount forlater HD DVD-leiren til fordel for Blu-ray. Selskapet har seinere benektet dette.

– Sikre kilder

Nå har turen kommet til Universal – det andre selskapet som er igjen i HD DVD-leiren etter at Warner meldte overgang til Blu-ray mandag.

Det vanligvis godt informerte Hollywood-bransjebladet Variety meldte onsdag at de har sikre kilder på at Universal er på vei ut.


Universal benekter nå dette offisielt. Universal HD-direktør Ken Graffeo uttrykker det slik:

– I motsetning til ubegrunnede rykter fra ikke navngitte kilder er det Universals plan å fortsette å støtte HD DVD-formatet .

Full forvirring

Det er likevel mange som tror at dette er lite annet enn juridisk babbel for å oppfylle vilkårene i avtalen selskapet har med Toshiba.

HD DVD-leiren er fullstendig demoralisert og løper rundt som hodeløse høns etter at Warner trakk seg og nettet bringer (trolig overdrevne) meldinger om at folk står i kø for å levere tilbake spillerne sine.

Det som skulle vært en storlansering på CES-messen i Las Vegas ble en nedtur teknologi- og filmverdenen ikke har sett maken til siden Sony måtte gi opp sin Betamax-kassett til fordel for VHS-kassetten på 70-tallet.

Kilde:

BetaNews

Stikkord: formatkrigen