Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selskapet MusicGiants starter videobutikk med Paramount-filmer på harddisk. (Ill.: MusicGiants.com)

Vil levere filmer på harddisk

Glem nedlasting. Paramount skal gi deg varene ferdigrippet.

Det stormer rundt filmstudioet Paramount for tiden. Etter at Warner trakk sweg ut av Hd DVD-leiren og gikk over til «fienden» Blu-ray, står Paramount rimelig alene. Det gikk en stund rykter om at de også var potensielle overløpere, men dette er inntil videre avkreftet.

Avtale med nettbutikk

Som lyn fra klar himmel kommer derfor nyheten om at Paramount forlater hele disk-debatten og går rett over til det mediet stadig flere bruker for å se film – harddisken.

Selskapet har inngått en avtale med selskapet VideoGiants, som er en underavdeling av musikkleverandøren MusicGiants.

Eldre titler

MusicGiants er kjent for å levere musikk i CD-kvalitet eller høyere for nedlasting. Foreløpig selger de bare til amerikanere.

Det vil de trolig også gjøre med sitt nye videotilbud, der de skal selge et utvalg eldre titler (Braveheart og Mission 1 Impossible er to av dem) fra Paramount-katalogen ferdig installert på en USB-harddisk av ukjent størrelse.

For hjemmenettverk

Formatet blir ikke HD, med etter alt å dømme MPEG-2 , noe som tilsvarer DVD-kvalitet. Formatet kan spilles av i en rekke PC-baserte mediespillere. Diskene er ment å være kompatible med de mest utbredte løsningene for streaming av video i hjemmenettverk.

Det er imidlertid uklart om Paramount har lagt inn sperrer for overføring til bærbare mediespillere som iPod, Zune og Zen.

Stikkord: ces, film, formatkrigen, video