Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Radiohead var tidlig ute med nett-musikk og lot fansen bestemme prisen på sitt nyeste album In Rainbows oktober 2007. (Ill.: Foto: Parlophone Records)

Radiohead-CD til topps

På tross av gi bort-pris på Internett.

Radioheads album «In Rainbows» føk rett til topps første uka på den amerikanske Billboard-lista den første uka CD-utgaven var tilgjengelig. Det samme skjedde i Storbritannia, Canada, Frankrike, Japan og Irland.

Profitt på 66 prosent

Den hyggelige listeplasseringen skjer etter at albumet i lang tid har vært tilgjengelig for nedlasting på gruppas offisielle nettsted til den prisen kunden selv vil betale.

På tros av at albumet også var tilgjengelig som piratutgave via fildeling, var «betal om du gidder»-ideen også lukrativ. I følge finansavisen Wall Street Journal hadde albumet i denne utgaven en profittmargin på 66 prosent.

Benekter tall

Dette på tross av 62 prosent av de som lastet ned albumet ikke betalte i det hele tatt. I følge markedsmålerne Comscore skal de som betalte ha gitt seks dollar (32 kroner) i gjennomsnitt.

Gruppa sier imidlertid at dette ikke stemmer, uten at de selv vil oppgi eksakte tall. De benekter også at de skal ha forlangt seks millioner dollar (32 millioner kroner) av sitt plateselskap EMI i forhåndshonorar for «In Rainbows».

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: fildeling, musikk, wall street journal