Hopp til navigasjon Hopp til innhold
mediataster

Praktisk PS3-tastatur

Vi prøver Logitechs elegante løsning for spillkonsollen.

Sonys PlayStation 3 har alltid hatt full støtte for USB-tastaturer og mus, noe som kommer godt med når man skal taste inn meldinger eller internettadresser og navigere seg rundt den noe klønete PSN-butikken. Med Bluetooth-støtte har det også vært mulig å koble tilbehør trådløst – med litt prøving og feiling.

Logitech har også tidligere sluppet tastaturer designet spesielt for PS3, men deres nye modell (kalt Cordless MediaBoard Pro) er det første som smertefritt fungerer over Bluetooth, og som har en rekke spesialknapper som gjør det lettere å aktivere konsollens funksjoner. Og ikke minst har tastaturet innebygd trykksensitiv plate som lar deg styre musepekeren, akkurat som på de fleste bærbare PCer.

En fin løsning på papiret altså, la oss sjekke hvordan dette fungerer i praksis.

Stilig

Tastaturet er lett og tynt, ganske godt tilpasset bruk på fanget eller stuebordet. Ikke overraskende er det dekket med sort pianolakk for å passe sammen med PS3 utseendemessig, men det fører dessverre til at fingeravtrykk synes alt for godt.

Vi må først sette inn to batterier, som følger med, og skru på selve enheten. Så skrur vi selvsagt på konsollen, og går inn på blåtann-menyen. Derfra kobles enhetene raskt sammen, det eneste du må gjøre er å taste inn en kode som dukker opp på skjermen. Etter dette er vi i gang.

Som forventet, tastaturet kan fint brukes til å bla seg gjennom menyene (ved hjelp av piltastene), og det er ingenting å utsette på denne funksjonaliteten. Sånn fungerte tross alt også vanlige USB-tastaturer vi har tidligere brukt.

«Museplaten» er også god å ha. Når vi aktiverer enten nettleseren eller PSN-butikken responderer pekeren raskt, kanskje ikke så raskt som en Windows-PC, men raskt nok. Riktignok er selve trykkplaten ganske liten, mindre enn den vi er vant til fra vår laptop, så det krever litt mental omstilling å bruke den effektivt.

touchpad

Få medieknapper

Ovenfor de vanlige tastene finner vi et par tilleggsknapper. Disse åpner menyer (for eksempel sidemenyen til nettleseren eller funksjonsmenyen mens du spiller av film), lar deg spole, starte og stoppe videoklipp, og åpner Blu-ray-meny mens du ser på film. Ikke noe galt med disse altså, men vi savner likevel flere. Mer muligheter for å styre medieavspilling, for eksempel – egne knapper for å hoppe gjennom kapitler hadde gjort seg, egne knapper for å zoome inn i nettleseren og utføre en del andre funksjoner. Logitech kunne kostet på seg flere snarveier, slik at tastaturet ble en fullverdig fjernkontroll også.

Ikke minst savner vi muligheten til å skru på PS3en gjennom tastaturet og få tilgang til Home-menyen.

Vi hadde håpet at tastaturet ville gjort vår gamle PS3-fjernkontroll overflødig, men det er definitivt ikke tilfellet. Vi kommer fortsatt til å bruke den når vi ser på film – men når det er sagt er Logitech-tastaturet en fin og praktisk løsning for alle som bruker mye tid med nettleseren på PS3, eller sender mye meldinger og den slags. Funksjoner som sikkert blir mer og mer utbygd etter hvert som nye firmware-oppdateringer kommer (nettleseren er tross alt allerede blitt mye raskere).

Tastaturet koster 599 kroner, så prisen er ikke så ille. Men som sagt, ikke forvent noe komplett kontroll-løsning til PS3, dette er i hovedsak bare et tastatur med et par ekstra knapper.

Vi holder oss fremdeles til den originale fjernkontrollen når vi spiller av film

Nettleseren er mye lettere å betjene med tastatur

Egen Blu-ray-knapp åpner denne menyen

Stikkord: playstation, ps3