LYDLØST:  Sony slipper verdens første digitale støyreduserende høretelefoner. Hittil har konkurrentene brukt analoge komponenter for å drukne støy med motstøy.

Annonse


Lydløst fra Sony

Sony er langt fra de første til å lansere støyreduserende høretelefoner. Selskapet hevder imidlertid at mens alle konkurrentene bruker analog teknologi i sine produkter, har de selv kommet opp med den første heldigitale varianten.

Kunstig intelligens

Sony skryter av kunstig intelligens som velger automatisk mellom tre forskjellige miljøer for støyreduksjon. I tillegg har høretelefonene en bryter som lar deg høre nærliggende lyder, men filtrerer bort bakgrunnsstøy. De oppladbare lithium-ion-batteriene skal gi opptil 16 timers lyttetid.

Vi testet så vidt høretelefonene på messeområdet, og kan underskrive på at de fungerte etter oppskriften. De filtrerte vekk den ekstreme bakgrunnsstøyen man alltid får på slike messer, samtidig som man fortsatt kunne høre hva sidemannen sa siden dette gikk på en annen frekvens.

Ikke billig

Sonys MDR-NC500 Digital Noise Cancelling Headphones vil være tilgjengelige på det amerikanske markedet for ca. 400 dollar (ca. 2200 kr) fra februar 2008. Noen europeisk lanseringsdato er ikke kjent.

<b>HØRER STEMMER: </B>Vi kan konstatere at Sony nyvinning fungerer etter hensikten. Den stenger ute den ekstreme støyen fra messehallen, men vi kan fortsatt høre sidemannen snakke.

Annonse