SYLSKARPT:  Neida, bildet er ikke uskarpt, det er bare skjermen slik den ser ut uten briller.

Annonse


Her er Samsungs 3D-TV

Samsung er bare ett av selskapene som deltar i et kappløp om å utvikle en 3D-TV til hjemmebruk som ikke krever spesielle briller. Selskapet har til og med fått 23 millioner dollar (ca. 140 millioner kroner) av koreanske myndigheter til å forske på teknologien.

Imponerende skarpt

Hvor langt de har kommet, vites ikke, for på CES-messen i Las Vegas stiller selskapet bare ut en variant som krever briller. Resultatet er dog imponerende. Filmen er sylskarp på den 42 tommer store LCD-skjermen, og resultatet livaktig.

Undertegnede er gammel nok til å ha vært på kino med grønne og røde pappbriller på 80-tallet og gått ut med vondt i hodet og dårlig magefølelse etter halvannen time. Dette er noe helt annet.

Vi tror ikke 3D-brillene blir hverdagskost hos hvermannsen med det første, men ser et kjempepotensiale for spillbransjen. Få programmert inn dette i de høyoppløste spillene på PS3 eller Xbox 360, så snakker vi eksplosiv moro!

<b>IKKE AKKURAT RAY-BAN</b>: Her er brillene du må ha på deg for å få den optimale 3D-opplevelsen.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)
<b>PUBLIKUMSVINNER: </b> Køen var lang for å få testet 3D-TV-en. Jenta i forgrunnen ser ikke helt overbevist ut.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Annonse