PÅ VEI UT AV BILDET:  Bill Gates har holdt sin siste åpningstale på CES-messen i Las Vegas.

Annonse


Gates viste fram kjendisvenner

LAS VEGAS (ITavisen): I dag holdt Bill Gates sin 12. og siste åpningstale på teknologimessen CES. Det var en litt nostalgisk Bill Gates som både så bakover i tid, samtidig som han tillot seg et skjevt blikk på hva fremtiden kan komme til å bringe.

Viste frem kjendisvennene

Bill Gates er en mektig mann, og har, ikke minst gjennom sitt veldedige arbeid, fått en haug med kjendisvenner. Nettopp disse hadde medvirket til en video der du fikk se en arbeidsledig Gates leke med Star Wars-figurer, prøve seg som gitarist i U2 og talentløs rapper med Jay Z i produsentstolen.

Se videoen HER.

I mai har altså Gates sin siste dag på kontoret, og vil gå over til å drive veldedig arbeid på heltid. Kanskje var de andre Microsoft-sjefene redde for å overstråle sjefen på hans store dag. Det de leverte av teknologinyheter ga oss i hvert fall smaken av at vi har sett det meste før.

Annonse


Se hele Gates’ avskjedstale her (åpnes i din standardavspiller)

To digitale tiår

Microsoft håper stadig flere av oss vil velge å bruke Windows Live til våre tjenestebehov. Divisjonssjef Mika Crammer viste oss hvordan hun kunne organisere livet sitt med delte kalendre, bilder og festinvitasjoner, blant annet.

Tema for Gates’ avskjedstale var at vi nå forlater et digitalt tiår for å bevege oss over i det neste. Det første digitale tiåret har vært en kjempesuksess, men i det neste skal det gå både lengre og raskere, ifølge Gates. Som stikkord for det neste digitale tiåret lanserte Gates blant annet TV møter Internett, fremveksten av unikt innhold, og en ny måte å oppleve politikk og valgkamp på.

Gir ikke opp Zune

Robbie Bach er sjef for Microsofts underholdningsenhet. Han skrøt hemningsløst av selskapets spillsatsinger, og påpekte blant annet at Xbox 360 selger flere spill enn Nintendo Wii og PlayStation 3 til sammen.

Men det er klart, når Microsoft taler til menigheten og aksjeanalytikerne, som her på CES, så snakker man ikke om de vonde og vanskelige tingene. I stedet gjør man sitt beste for å få selv Windows Vista til å fremstå som en kjempesuksess. Også Zune, som har solgt godt frem mot jul, fremstår nå som det reelle alternativet til iPod, ifølge Bach.

Annonser, annonser, annonser

Zune og ”The Social” er viktige elementer i Microsofts fremtidsvisjon. Her ble det blant annet demonstrert hvordan du kan bygge inn talestyring til Zune i bilen, slik at du kan skifte sang uten å slippe rattet.

Mobil er en annen arena der Microsoft vokser kraftig om dagen. Windows Mobile-telefoner selger bedre enn både iPhone og Blackberry, og for fremtiden trekker Microsoft blant annet frem sin stemmesøk-teknologi. Dette ble igjen koblet med søkerelevante annonser, som igjen genererte kjøp.

Må levere bedre

Microsoft er i det hele tatt ivrige etter å demonstrere hvor flinke de er til å finne på annonseringsmuligheter i produktene sine. Det blir sikkert aksjonærene glade for å høre, men muligens ikke brukerne. Noen burde kanskje hviske Microsoft i øret at de fleste vellykkede applikasjoner ikke ble designet med tanke på å passe best mulig rundt annonsene sine – vanligvis er det motsatt.

Gates avsluttet med en liten oppsummerende fremtidsvisjon. Han tror fremtiden er mer 3D, flere trykkfølsomme skjermer, og datamaskiner som gjør mer av tenkingen for oss. Det kan han muligens ha rett i, men skal Microsoft klare å holde følge med Gates’ fremtidsvisjoner, må selskapet levere bedre enn de gjorde i dag.

<b>TA PÅ MEG: </B> Fremtidsbordet Microsoft Surface er en en del av Bill Gates' fremtidsvisjon.
(Ill.: Microsoft)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse