Hopp til navigasjon Hopp til innhold
POPULÆRT LEKETØY: Denne lille karen var populær blant de fremmøtte pressefotografene. (Ill.: Ida Oftebro)

Viva Las Vegas!

Snart går startskuddet for årets teknomekka.

LAS VEGAS (ITavisen): Det internasjonale pressekorpset er på plass, og Las Vegas gjør seg klar til den årlige Consumer Electronics Show-messen, der det meste tenkelige av forbrukerelektronikk venter på å bli vist frem til presse, analytikere og bransjefolk.

iPod-tilbehør i kø

Hvert år blir pressen invitert til arrangementet CES unveiled, som går av stabelen to dager før selve messen åpner. Her stiller såkalt utvalgte utstillere ut sine nyheter. Vi mistenker imidlertid at utvelgelsen skjer ved at de som betaler mest til eventbyrået får en stand. I hvert fall var det ikke overvettes mye spennende å spore i år.

Som vanlig flommer messene over av iPod-tilbehør i alle varianter. Dansende roboter er også en klassiker, tillegg til GPS-systemer og trådløse løsninger.

Prisdryss til LG

Gamle kjenninger som LG og Samsung er også på plass. LG er en teknologiprodusent vi vil komme tilbake til i løpet av messen. De har mye spennende på menyen i år. Allerede kan de skryte av å ha fått ikke mindre enn 14 innovasjonspriser fra Consumer Electronics Association i forkant av årets messe. Blant de prisbelønte produktene er alt fra flatskjermer og mobiltelefoner til oppvaskmaskiner og tørketromler.

Foran oss har vi en ny, snau uke der produsenter av forbrukerelektronikk fra hele kloden skal forsøke å konkurrere med Las Vegas’ blinkende neonlys om å tiltrekke seg oppmerksomheten til tilreisende presse og distributører.

Bill Gates åpner

Det hele sparkes i gang i kveld lokal tid (midt på natten hjemme i Norge), når Bill Gates holder sin siste åpningstale for messen.

ITavisen er på plass under hele messen, og skal etter beste evne forsøke å bringe dere det mest interessante og relevante. Følg med!

<b>KAMP OM OPPMERKSOMHETEN:</B> Utstillerne kjemper om å kapre pressens oppmerksomhet under CES Unveiled.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

<b>JAKTER I FLOKK: </b> Noen få av de 2700 utstillerne på CES hadde fått plass på det eksklusive pressearrangementet. De ble belønnet med stor oppmerksomhet.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Stikkord: bill gates, ces, las vegas, lg