Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det virker som det kan ta en stund før spill som Spore kommer til Google-plattformen.

Spill vi gleder oss til

Et nytt spillår er foran oss, og her er 20 titler vi ser frem til!

Med litt hell står vi foran et like flott spillår som 2007. Mengden potensielt glimrende spill vi allerede vet om er stor, og hva med alle disse spillene vi ikke har hørt så mye om? Det blir mye moro foran konsollene og PCen de neste 12 månedene, det er det ingen tvil om.

Så her har vi en liten oversikt over våre mest etterlengtede spill, uansett plattform og sjanger. Vi prøver på ingen måte å lage en komplett 2008-sniktitt, men heller dele våre forventninger med lesere. Se om du er enig!

GTA IV (Xbox 360, PS3)

Nesten garantert et av årets største spill, bare takket være tittelens styrke. Grand Theft Auto er jo noe de aller fleste har et forhold til. Og det nye spillet i serien lover mer dramatikk, dypere historie, men også en verden som er enda mer åpen samtidig som den er mer realistisk. Politiet vil være vanskeligere å unngå, du vil måtte forholde deg til forbipasserende i større grad og strukturen på oppdragene vil være annerledes. Det blir spennende å se hvordan GTA IV vil føles, men vi er ganske sikre på at Rockstar vil levere nok en flott spillopplevelse.

GTA IV ventes i løpet av våren.

GTA 4 blir helt klart en av årets storselgere

Fable 2 (Xbox 360)

Første Fable var et svært ambisiøst spill, men resultatet var noe underveldende. Oppfølgeren har naturligvis også store ambisjoner, blant annet et strømlinjeformet kampsystem som kun bruker én knapp, mer balansert forhold mellom godhet og ondskap – og en trofast hund som vil følge deg gjennom hele spillet og vokse med deg. La oss håpe at designerne klarer å lage et godt spill ut av alle disse storslåtte planene.

Fable 2 kommer mot slutten av 2008.

Condemned 2 (Xbox 360, PS3)

Kanskje ikke det mest omtalte spillet gjennom tidene, men for oss er det definitivt et høydepunkt. Mest fordi vi likte det første spillet svært godt, et av de få titlene som klarte å skremme oss ordentlig og skape skikkelig ubehagelig stemning. Oppfølgeren lover enda mer skrekk, enda mer brutal kamp og mer gjennomført bruk av gåter. Høres bra ut for vår del!

Og det kommer allerede i mars.

Condemned 2 blir grusommere enn det første spillet

Mario Kart Wii (Wii)

Vi har riktignok ikke sett så mye av denne oppfølgeren, men vi er likevel sikre på at det blir et kvalitetsspill. Mario Kart er jo per definisjon glimrende moro, og Wii-versjonen vil naturligvis inkludere bevegelsesfølsom styring, nye baner, nye våpen og forhåpentligvis klassisk spillbarhet. Kan vi egentlig be om mer?

Spillet kommer i løpet av første kvartal.

Starcraft II (PC)

Forutsatt at det faktisk kommer i år (ingen konkret dato er gitt), vil Starcraft II være den ultimate gaven for fansen. Spillet føles visstnok akkurat som klassisk Starcraft, men naturligvis med teknologiske og visuelle oppgraderinger, nye enheter og nye våpen. Hoveddelen av enkeltspillerdelen handler fremdeles om de tre rasene, mennesker, Protoss og Zerg. Men de aller fleste vil nok være interessert i flerspillermodusen, det spilles tross alt fremdeles Starcraft rundt om i verden, 10 år etter lanseringen. Vi er sikre på at entusiastene vil elske Starcraft II, det spørs bare om spillet gjør nok nytt for å trekke til seg nye spillere.

Ingen nøyaktig lanseringsdato er tilgjengelig.

starcraft2

Gran Turismo 5 (PS3)

Den klassiske bilserien kommer nå til PS3, og som vanlig forventer vi perfekt presentasjon, dyp kjøremodell, hundrevis av biler å velge mellom og høy grad av realisme. Vi håper også på velfungerende onlinemodus og skademodell. Det vi har prøvd av GT5 virket riktignok ikke revolusjonerende, men vi er likevel sikre på at fansen vil bli mer enn fornøyd.

Ingen nøyaktig lanseringsdato er gitt, dessverre.

Devil May Cry 4 (Xbox 360, PS3)

Denne klassiske actionserien kommer nå til dagens kraftigste spillkonsoller, og lover mer av den velkjente, intense actionstilen. Vi får en ny spillbar figur, Nero (i tillegg til vår gamle venn Dante), og vi får oppleve storslåtte, vakre omgivelser, som selvfølgelig er fylt med alle slags demoner og andre vanvittige skapninger. Det handler om hektisk og krevende kamp, og vi får nye verktøy, nye våpen og nye måter å oppgradere på. Det vi har spilt av DMC4 virket ikke revolusjonerende kanskje, men rett og slett veldig tilfredsstillende. Helt klart noe for actionfans.

DMC 4 kommer allerede i februar.

Devil May Cry 4 byr på mer akrobatisk action

Ninja Gaiden 2 (Xbox 360)

Endelig kommer oppfølgeren til et av tidenes mest hektiske og vanskeligste actionspill. Team Ninja prøver å gjøre del to litt mer tilgjengelig for nykommere, samtidig som «hardcore»-stempelet skal ivaretas. Ninja Gaiden 2 skal ta oss til helt nye lokasjoner og sette oss opp mot helt nye fiender, men det aller kuleste her er de ekstreme mengdene av blod og gørr (fremstilt på en urealistisk måte). Les for øvrig vårt intervju med skaperne av Ninja Gaiden 2.

Ingen nøyaktig lanseringsdato er gitt.

Lost Odyssey (Xbox 360)

Det andre Xbox 360-prosjektet til Final Fantasy-legenden Hironobu Sagakuchi (hans Blue Dragon var solid, men ikke helt vellykket) tar en mer realistisk og dramatisk vending. Da vi så spillet i Tokyo i høst ble vi imponert av den nydelige grafikken og spillets enorme størrelse. Riktignok er også Lost Odyssey et ganske tradisjonelt rollespill som kanskje ikke gjør så ekstremt mye nytt, men det ser rett og slett ekstremt solid ut. Vi har troen på det.

Spillet kommer i februar.

Lost Odyssey er japansk rollespill på sitt beste

Little Big Planet (PS3)

Et av de mest ordentlig nyskapende spillene som er på vei. I utgangspunktet er det et slags plattformspill (men det inkluderer også andre elementer), men hele ideen er at du kan designe egne brett gjennom en lang rekke verktøy – som er svært lette å bruke. Du kan dele dine kreasjoner med andre, du kan spille gjennom de med kompiser og løse oppgaver sammen. Virkelig nytenkende og fullt av sjarm. Vi har prøvd det tidligere, her kan du lese våre inntrykk.

Det siste vi hørte angående dato var første kvartal 2008.

Far Cry 2 (PC, Xbox 360, PS3)

Ikke lenger utviklet av Crytek, men Far Cry 2 ser faktisk fantastisk lovende ut. Mye på grunn av grafikken, som er tilsynelatende minst like flott som Crysis på sitt beste. Spillet foregår i afrikansk jungel, og alt skal være ekstremt åpent og dynamisk. Fiendene skal være veldig intelligente, og du vil ikke minst forholde deg til andre leiesoldater som kan enten være dine venner eller fiender ut fra hvordan du oppfører deg mot dem. Nesten alt du gjør vil ha konsekvenser. Med andre ord, definitivt et av førstepersonsspillene å se opp for.

Vi kan vente oss Far Cry 2 en gang etter april.

Far Cry 2 består av en utrolig åpen verden

Age of Conan (PC, Xbox 360)

Våre venner i Funcom har jobbet med sitt MMO-prosjekt i mange år nå (første gang vi så på spillet, på E3 i 2005, var utgivelsesdatoen satt til 2006!). Nå ser det imidlertid ut til at alt er klappet og klart til lansering på vårparten, og det er sannelig på tide. Spillet inneholder et revolusjonerende kampsystem, aldri tidligere sett i et onlinespill, en massiv og vakker verden, og fokuserer på å levere en voksen, brutal opplevelse. Conans verden er ikke noe for pyser. Om spillet klarer å stjele spillere fra WoW får tiden vise, men interessant blir det uansett. Les også vår tidligere sniktitt.

Funcom prøver å gjøre seg ferdig til mars.

Splinter Cell Conviction (Xbox 360)

Sam Fischers nyeste eventyr har vært mye utsatt, men vi har fremdeles troen på det. Mest fordi det bryter med de tidligere titlene i serien. Nå er superagenten på rømmen, og mye av spillet handler om å benytte gjenstander til å forvirre motstandere, sette opp feller, og ikke minst bruke menneskemengder til å forbli skjult. Samtidig er kampsystemet dypere, med nye angrepsmuligheter. Mer dynamikk altså, mindre venting i skygger på at vaktene skal gjøre seg ferdig med sine preprogrammerte rutiner. Vi fikk et dypere innblikk i spillet i Paris i fjor vår.

Spillet kommer visst i løpet av andre kvartal 2008.

Splinter Cell Conviction betyr helt nye utfordringer for superagenten

Spore (PC, DS)

Enda et veldig ambisiøst og potensielt revolusjonerende konsept. Og enda et spill vi har ventet i mange år på. Spore er et spill der evolusjon er stikkordet. Du begynner med å lage en liten skapning, og må deretter styre dennes liv ved å bygge relasjoner, parre seg, skape et samfunn. Videre vil du kunne reise rundt i galaksen, oppsøke andre planeter og ikke minst følge med på livene til andre spillere over nettet. Alt sammen er ekstremt sjarmerende, enkelt å komme i gang med og veldig dypt. Du kan lese vår litt eldre sniktitt på Spore her.

Vi håper at Spore kommer til sommeren.

Metal Gear Solid 4 (PS3)

Store saker, dette. Siste kapittel i sagaen som Solid Snake er svært etterlengtet. Og vi skjønner det godt. Det ser utrolig bra ut, og den store fanskaren gleder seg ikke minst til historiens konklusjon. Vi har aldri vært veldig store fans av serien, men etter å ha prøvd MGS4 i Tokyo må vi si oss imponert. Det er mer tilgjengelig, lettere å styre, samtidig som det strategiske aspektet er ivaretatt. Vi får nye leketøy, blant annet dynamisk kamuflasje, og det er bedre muligheter til å bruke omgivelsene til din fordel. Kojima har helt klart prøvd å redefinere konseptet med MGS, og vi tror han har lykkes. Les for øvrig våre inntrykk etter å ha prøvd spillet her.

MGS4 kommer visstnok på vårparten. Vi håper det.

Metal Gear Solid 4 blir definitivt en spektakulær avslutning for serien

Wii Fit (Wii)

OK, vi klarer strengt tatt å holde oss i form på mer gammeldagse måter. Men likevel, Wii Fit viser nok en gang hvor nytenkende Nintendo klarer å være. Det hele handler om å balansere på et medfølgende brett som kobles til Wii, og utføre diverse øvelser. Enten det er yoga eller små minispill, Wii Fit skal visstnok få deg i bedre form. Interessant. Vi aner nok en storselger for nye kundegrupper som tradisjonelt ikke spiller spill.

Wii Fit kommer forhåpentligvis før badesesongen!

Rock Band (Xbox 360, PS3, PS2)

Amerikanerne har kunnet spille Rock Band en stund nå, men vi må fremdeles vente. Og vi er fremdeles like spent på dette fabelaktige partykonseptet. Mikrofon, trommer og gitar kombineres til å gi deg og kompiser en fullverdig bandopplevelse, der en person spiller gitar (og en til kan spille bass), en synger på Singstar-vis, og en slår på et nesten fullverdig trommesett. Det hele er lagt opp til å spilles som gruppe, selv om det er fullt mulig å spille alene. Det må bare bli fantastisk.

Spillet skal slippes rundt februar/mars.

Rock Band er et must for musikkelskende partyspillere

Burnout Paradise (Xbox 360, PS3)

Årets mest hektiske bilspill er nesten her, og forandrer konseptet til Burnout totalt. Vi kjører i en åpen by, der hvert gatekryss er en ny utfordring. Det artigste er hvordan flerspillerdelen er implementert, du kan til enhver tid utfordre venner og fremmede til alle mulige typer løp. Alt er fullstendig sømløst og elegant sammensatt, enten du spiller alene eller mot andre. Det ser flott ut, oppfører seg som velkjente Burnout, men gjør masse nytt samtidig. Vi liker det. Her er vårt intervju med sjefsprodusenten for spillet.

Paradise lanseres 24. januar.

Street Fighter IV (konsoll)

Vi tar en liten sjanse på å kalle dette spillet for 2008-tittel, da Capcom selv har sagt at SFIV er langt unna. Men vi håper jo såklart at det første ordentlige nye Street Fighter-spillet på 10 år kommer så snart som mulig, for dette ser virkelig kult ut. Spillet skal beholde den klassiske spillbarheten, men oppdatere den med nye kombinasjoner, angrep og figurer. Og vi elsker den urealistiske visuelle stilen som kombinerer tredimensjonelle bakgrunner med 2D-spillbarhet.

Ingen nærmere lanseringsdato er gitt.

Battlefield: Bad Company (Xbox 360, PS3)

Den nyeste konsollutgaven av Battlefield ser ut til å endre seriens stil ganske dramatisk. Mer personlighet, mer humor og en mer fokusert historie er stikkordene. Spillet handler om fire soldater som ikke bare er tungt bevæpnet, men også har sansen for å kødde med hverandre. Den store nyheten er imidlertid omgivelser som er i stor grad ødeleggbare, slik at skjulesteder er bare tilsynelatende trygge. Og på toppen av dette bruker spillet DICEs nyeste grafikkmotor som ser temmelig flott ut. Og selvsagt, fullverdig flerspillermodus er også på plass.

Bad Company ankommer i løpet av første kvartal 2008.

Battlefield Bad Company lover å bringe personlighet til serien

Dette er selvsagt bare et lite utvalg av titler vi ser frem til i 2008. Det er mye mer på vei, både store titler og mindre kjente, alternative spill, og det dukker helt sikkert opp flotte spill som ikke er blitt annonsert enda. I tillegg til tradisjonelle, årlige oppfølgere. Og som alltid må vi ta forbehold om at ting blir utsatt, forsinket eller til og med kansellert.

Hva ser du mest frem til?

Stikkord: bad company, burnout paradise, far cry, gran turismo, grand theft auto, little big planet, mario kart, metal gear solid, ninja gaiden, rock band, wii fit