Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone Home PhoneHome er en av de mange smarte, uoffisielle applikasjonene for iPhone. (Ill.: Lifehacker.com)

Her er programmene Apple hater

Nettet bugner av uoffisielle varer for iPhone og iPod Touch.

Selv om Apple ikke er overbegeistret for det, finnes det en skog av tredjeparts programvare for iPhone (og dermed også iPod Touch) der ute.

Bryt ut av Apple-fengselet!

For å installere slike programmer, må du hacke («jailbreake») telefonen/spilleren. Oppskriften finner du HER.

Samtlige av programmene nedenfor kan installeres via iPhone/iPod Touch-applikasjonen Installer, som når telefonen er hacket gir deg en liste over tilgjengelig ikke-autorisert (og autorisert) programvare på nettet.

%

OBS! Dette fungerer bare med firmware-versjon 1.1.1. Også en hacket versjon av 1.1.2 vil fungere, men da kan du ikke lenger ringe med telefonen uten et spesielt, doktorert SIM-kort.

En ny Firmware-versjon, 1.1.3 – er på vei. I denne vil det komme mange nye funksjoner som til dels er dekket av de uoffisielle applikasjonene som florerer på nettet. men som også sperrer for tredjeparts, uoffisiell programvare.

Topp 20

Nettstedet Lifehacker.com har samlet noen av disse.

I den nederste delen av artikkelen finner du 20 tilleggsprogrammer som ikke dekkes av den nye Apple-oppdateringen. Blant disse er et nettpratprogram som dekker både MSN, AIM, ICQ og iChat, et program som gir deg musikk fra Last.fm og ikke minst det gode, gamle spillet Kabal (Solitaire)…

Stikkord: iphone