Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mens rakettene smalt og hylte sendte nordmenn over tre millioner bildemedlinger via mobilen. (Ill.: digi-hound.com)

MMS-rekord nyttårsaften

Men nedgang i SMS-meldinger.

Telenor og NetCom antok at fjorårets SMS-rekorder sto for fall i år. Overraskende nok ble det en nedgang i antallet tekstmeldinger. Men dette ble mer enn kompensert av en kraftig oppgang i bildemeldinger (MMS).

Økning på to millioner

Økningen i antallet MMSer er formidabel. I Telenors nett ble det i år sendt 2,5 millioner, mens det i fjor ble registrert 583 736. Med andre ord en økning på rundt to millioner.

I fjor kune Telenor notere seg 27,5 millioner tekstmeldinger. I år endte talet på like over 26 millioner. Målt i antallet meldinger pr. sekund var det derimot rekord også i år.

Overskred kapasiteten

– Klokken 00.20 nyttårsaften gikk det 1020 tekstmeldinger i sekundet gjennom nettet vårt. Det er egentlig mer enn det nettet har kapasitet til, dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen til Nettavisen.

Telenors hovedkonkurrent NetCom klokket inn på 13,5 millioner SMSer mot 12,5 millioner i fjor – altså en liten økning. Men også der i gården økte antallet MMSer kraftig – fra 350 000 i fjor til 550 000 i år.

Ingen klager

– Vi hadde forberedt kundene på at det kunne bli kork og forsinkelser. Noen minutter ble det nok, men vi har ikke fått noen alvorlige klager, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom til Dagbladet.no .

Stikkord: Mobil