800px-Microsoft_sign_closeup

Annonse


Microsofts 2008-nyheter

Dette er hva ekspertene tror kommer fra Microsoft i 2008.

Ny Media Center

1. Microsoft lanserer Fiji, den neste versjonen av Windows Media Center. Det er heller ikke usannsynlig at Microsoft kjører i gang med en lukket-test runde allerede i januar 2008.

2. Det mer enn ryktes at Apple har kjøpt lisenser til Microsoft Active Sync-protokoll. Dette vil isåfall gjøre det lettere å synkronisere iPhone med en MS Exchange Server.

3. Helt siden Microsoft hyret inn ex EA-sjef Don Mattrick har det vært rengjøring i gaming-avdelingen. Det ryktes at Microsoft Game Studios-sjef Shane Kim er den neste som må gå.

Annonse


4. Microsofts inntog i Facebook har så langt vært lite bemerkelsesverdig, selv om de har lansert en utvikler-pakke. For å klare å takle Googles OpenSocial blir det nok mer aktivetet.

5. Microsoft ZunePhone? Usikkert, men det er ikke ikke usannsynlig at Zune-programvare blir tett integrert i Windows Mobile.

6. Windows 7 kommer ikke før 2010, men Office 14 ryktes å komme i 2009. Det betyr at Microsoft kan komme til å lansere beta 1 i 2008.

7. Fler bedrifts-applikasjoner lanseres i 2008. Foruten Microsoft-hosted Office Communications Server og SharePoint ventes Microsoft Forefront.

8. OOXML blir ISO-sertifisert som OpenOffice.org-rival (ODF/CDF). Microsofts eget åpne dokument-system «Open Office XML» får mer støtte.

9. Ingen test-versjon av Windows 7. Selv om OSet finnes og testes internt av et team av Windows tror ikke ekspertene at det kommer noen test-versjoner i 2008. Istedenfor vil Microsoft fokusere markedsføringen på Vista.

10. Tidligere Adobe-sjef Bruce Chizen kan komme til å bytte leir og havne hos sin gamle rival Microsoft. Det er allerede svært mye konkurranse på området og dette vil ikke legge noen demper om han blir sjef for Expression.

Kilde:
ZDNet

Annonse