Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag.

Annonse


Google lanserer Wikipedia-konkurrent

Google lanserer nå sin egen konkurrent til nettleksikonet Wikipedia. Med Knol vil Google skape en kunnskapsbank med pålitelig, autoritativ informasjon om alle tenkelige emner.

Kopierer Wikipedia-konsept

Google vil ikke selv redigere oppslagsverket, men tilbyr verktøy og infrastruktur til brukerne. Dette ses på som et direkte angrep på Wikipedia, som opplever stadig økende popularitet.

Ifølge Google handler Knol-prosjektet om å organisere informasjonen på nettet bedre. Selskapet ser for seg at de skal få respekterte fagpersoner til å skrive artikler om sine spesialområder. Nettopp dette var også grunnidéen for Wikipedia.

Vil tjene på annonser

Én knol blir karakterisert som en bit kunnskap, og artikler skrevet i dette formatet, vil bli tydelig merket og identifisert som pålitelige.

Annonse


Udi Manber skriver på den offisielle Google-bloggen at «en knol om et bestemt emne er ment å være første stoppested for noen som vil finne ut mer om dette».

Knol-artiklene vil få en ranking som gjenspeiler deres nytteverdi, og annonseinntektene vil deles mellom Google og artikkelforfatteren. Bransjekommentatorer mener Knol er Googles frontalangrep på annonsefrie Wikipediaartikler.

Kilde:
BBC

Annonse