Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den vil ha nytt design, 3G og mer minne. Nordmenn kan vente seg en «presang» neste år. (Ill.: Apple)

– Helt ny iPhone neste år

Får 3G, mer minne og nytt design, hevder analytiker.

Nordmenn som ennå ikke har bestilt iPhone fra USA (flere tusen har gjort det allerede) kan vente seg en svært forbedret og modernisert utgave en gang etter at telefonen endelig har kommet offisielt på det norske markedet.

Flust av nyheter

I hvert fall om vi skal tro finansanalytiker David Bailey i selskapet Goldman Sachs.

I følge Bailey har Apple flere viktige nyheter å komme med i 2008. En av de viktigste er en helt ny utgave av den superselgende mobiltelefonen iPhone.

Pusses opp

Den nye telefonen er utstyrt med 3G. Dette er først og fremst viktig for det europeiske markedet, der mobilt Internett er godt utbygd. I USA er dette mindre viktig, men kan likevel være nyttig for amerikanere som reiser mye utenfor sitt eget land.

Telefonen vil også bli pusset opp utseendemessig. I følge Bailey er den såkalte formfaktoren (størrelses- og vektklassen) den samme. men den vil se annerledes ut i forhold til den modellen som mer i salg nå.

Gammel modell til Norge først?

Det er imidlertid ikke gitt at det blir denne utgaven som kommer på det norske markedet innledningsvis. Den nye utgaven er i følge Bailey først ventet i andre halvdel av året, og de fleste venter at en norsk lansering av iPhone skjer seint på vinteren eller tidlig på våren.

Da kan nordmenn oppleve at de får den samme utgaven som nå selges i deler av Europa – uten 3G og med samme utseende som den nåværende amerikanske utgaven.

Mellomstasjon med mer minne

En trøst er det likevel at Apple i følge med en mellom-modell, der det eneste forskjellen er mer internminne.

Forventningene til iPhone-salget i markeder der telefonen ikke er i salg ennå er skyhøye. Det vitner ikke minst et overraskende godt salg av iPod Touch (som egentlig er en iPhone uten telefonfunksjoner) om.

Også nye Mac-er

Blant de andre Apple-nyhetene Bailey mener å vite noe om er en ny utgave av Apple TV – denne gangen med innebygd skjerm.

I tillegg vil hele spekteret av personlige datamaskiner bli kraftig oppgradert – muligens også når det gjelder utseendet.

Kilde:
Apple Insider

Stikkord: iphone