Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fra den virtuelle åpningen av Sveriges virtuelle ambassade i Second Life. Nå må den høyst virkelige IT-sjefen gå. (Ill.: sweden.se)

Second Life sparker IT-sjefen

For dårlig grafikk. For lang nedetid. «Cory Linden» må gå.

Cory Linden (som egentlig heter Cory Ondrejka) er Chief Technology Officer i Linden Labs – selskapet som driver den virtuelle verdenen Second Life.

Massiv kritikk

Nå må Ondrejka ut av selskapet, offisielt fordi han søker nye muligheter andre steder.

Ondrejka har helt siden starten hatt ansvaret for Second Lifes design og tekniske løsninger. Disse har til dels møtt massiv kritikk fra brukerne.

Mange feil – dårlig grafikk

Mange har klagd på feil og driftsproblemer, og det er en kjent sak at grafikken i nettverdenen ikke står spesielt høyt i kurs blant kjennere.

Selskapet har i løpet av døgnet kommet med en pressemelding der de forsøker å tone ned ryktene om at Ondrejka har fått sparken. Måten meldingen er formulert levner imidlertid liten tvil.

– Min avgjørelse

I en uttalelse fra selskapets toppsjef Philip Rosedale (som tilfedigvis kaller seg Philip Linden til daglig) heter det blant annet:

Å miste ham vil være hardt for selskapet. Jeg vil savne ham veldig. Det som er verst er likevel at hans avgang var min avgjørelse.

For mye å styre

Rosedale/Linden fortsetter med å begrunne avsettelsen med at han og Ondrejka tenkte forskjellig. Så forskjellig at ulikhetene etter hvert gjorde det umulig å samarbeide.

Samtidig trekker han fram at selskapet etter hvert har blitt stort og vanskeligere å styre. Mange vil si så vanskelig at brukerne opplever et daglig kaos når de prøver å leve sine virtuelle liv i den alternative verdenen der Sverige har ambassade og DnB NOR har filial.

Kilder:
Massively.com
News.com

Stikkord: second life