Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Alle» sier nå at Blu-ray har vunnet krigen. Men Paramount holder på sin eksklusive HD DVD-avtale. (Ill.: Ill: Per Ervland/ITavisen)

– Warner dropper HD-DVD

Nye rykter ryster Hollywood.

Michael Burns er viseformann i Lionsgate, som blant de mest kjente Hollywood-studioene. I følge Burns går det nå rykter om at Warner i ferd med å hoppe av HD DVD-vogna og velge Blu-ray ekslusivt i stedet.

– Umulig å konkurrere

Opplysningene kommer som et sjokk både på elektronikk- og underholdningsverdenen. Dersom det virkelig skulle vise seg å være tilfelle, står Universal og Paramount alene igjen sammen med Dreamworks Animation (animasjonsavdelingen av Steven Spielberg-selskapet Dreamworks) som betydelige HD-DVD-støttespillere.

Burns sier til Business Week at en slik snuoperasjon fra Warner vil gjøre det svært tøft for HD DVD. Uten støtte fra Warner blir det nærmest umulig å konkurrere med Blu-ray, mener han.

Flere kan følge etter

Verken Sony eller Toshiba vil kommentere ryktene. De to selskapene står bak henholdsvis Blu-ray (Sony) og HD DVD (Toshiba).

Warner gir som det eneste store selskapet ut filmer på Blu-ray så vel som HD-DVD. Paramount og Dreamworks Animation har sammen med Universal en eksklusiv avtale med HD-DVD-leiren.

Det HD-DVD-leiren nå kan ha grunn til å frykte, er at Warners eventuelle kutt av HD-DVD-utgivelser kan føre til at flere følger i deres fotspor. Da kan løpet værekjørt for HD-DVD – og da kan vi definitivt ha en vinner i formatkrigen: Blu-ray.

Stikkord: blu-ray, formatkrigen, hd dvd