Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google kommer med spesialtilpasset programvare for iPhone. (Ill.: iphonews.com)

Google-telefonen er…en iPhone!

Overraskelse fra søkegiganten.

Nei da, Google har ikke gitt opp planene om Android – operativsystemet som de skal tilby mobilprodusentene.

Uvidelse av Maps

Desto mer overraskende er det at søkemotorkjempen nå satser kraftig på iPhone. I løpet av kort tid slipper de helt ny programvare som er skreddersydd for Apples superselgende mobiltelefon.

Programmet innholder alle de kjent Google-tjeneste som Gmail, kalender og naturligvis søk. Fra før av ligger Google Maps inne som standardapplikasjon på alle iPhone-modeller. Den nye programvaren kan derfor ses som en utvielse av dette.

Bedre ytelse

Man kan allerede i dag bruke de fleste av Googles web-baserte tjenester i iPhones Safari-nettleser. Men gjennom det nye spesialprogrammet blir integrasjonen tettere og ytelsen høyere, i følge Google.

Selskapet sier også at de er i ferd med å utvikle tilleggsteknologier som skal få farten ytterligere opp, men vil foreløpig ikke gå i detaljer om dette. Muligens tenker de på sitt eget mobilnettverk, som de har signalisert at de vil bygge ut.

Eget nett?

Også Apple sysler med planer om å bygge sitt eget nett – skreddersydd for iPhone-brukerne.

Nyheten om Google-pakken kommer i kjølvannet av at Apple i midten av oktober åpnet for tredjeparts programvare.

I en første fasen etter lanseringen av telefonen tvilholdt selskapet på at de selv skulle ta seg av alt – bortsett fra Google Maps. Så slapp de inn YouTube, og nå altså hele Google-spekteret.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: Google, google maps, iphone