singstar ps3 shot3

Endelig Singstar på PS3

Si hva du vil om Singstar. Det er uansett ikke til å ignorere at denne spillserien har bidratt til å gjøre PlayStation 2 til den suksessen konsollen er blitt. At denne spillserien har gjort mer for såkalt “casual”-spilling enn alle verdens Wii-maskiner har.

Hvorfor? Fordi terskelen er så utrolig lav. Singstar er et spill som krever absolutt ingenting annet enn at du lager lyd i retning mikrofon. Det krever ingen spillferdigheter, ingen forhåndskunnskaper, og du må selvsagt ikke kunne synge heller for å ha det moro. Det er så inkluderende som det går an.

Og det faktum at alle videoer og sanger er hundre prosent lisensert hjelper også.

De siste PS2-versjonene av Singstar har trygt fulgt i samme spor, der den eneste nyheten med hvert spill var rett og slett 30 nye låter. Sånn vil det sikkert fortsette en stund til, Singstar på PS2 er en gullgruve, og Sony kommer til å melke den fremover.

Men når serien samtidig entrer nestegenerasjon, og gjør sin PlayStation 3-debut, er det naturlig at den trenger fornyelse. Og utviklerne bygger på den nye plattformens alle styrker.

For det første får vi helt redesignede menyer, alt i sylskarp HD, med en litt mer voksent preg, men samtidig veldig stilrent, og veldig brukervennlig. Alle menyvalg foklares nøysomt, og ikke minst er alt fullstendig lokalisert til norsk.

For det andre brukes onlinemulighetene til PS3 for alt det er verdt. Og på en veldig logisk måte.

Last ned, last opp

Først og fremst kan du laste ned ny musikk. For mange er dette helt sikkert den mest nyttige funksjonen. Du får altså nye sanger på selve disken, men når du går inn på såkalt Singstore, ligger det flere titalls sanger der du kan hente ned for en tier hver. Sangene virker til å være fra både gamle Singstar-spill og helt nye (vi husker ikke samtlige låter som har vært med i Singstar noensinne, tross alt), og det er snakk om 41 låter klare til morgendagens lansering, og det loves jevnlige påfyll i tiden fremover. Du kan se et kort klipp fra videoen før du kjøper.

Dessuten kan du laste opp innhold selv. For eksempel ved å koble til PlayStation Eye-kameraet, dette kan brukes til å ta opp stillbilder og videoer, som du videre kan dele med verden, og verden kan stemme på snutter de liker best. Midt i blinken for MySpace/YouTube-generasjonen. Men én hake er det. Du har ingen kontroll på hva kameraet tar opp av videoklipp. Det filmer rett og slett noen sekunder her og der, med jevne intervaller. Du kan ikke velge når det filmer. Dermed kan det hende at du gjør noe utrolig morsomt eller pinlig du vil vise verden, men tilfeldigvis filmet ikke kameraet akkurat da. Vi håper på at denne begrensningen blir fjernet på sikt. Det er også synd at kvaliteten på opptakene er så lav.

Vi tok en rask titt på videoer som er tilgjengelige i dag, og selv om det foreløpig er stort sett Sony selv som har lagt ut klipp av pene mennesker i artige kostymer, ser vi definitivt potensiale for en god latter (og en solid dose flauhet).

Andre muligheter åpner seg ved at spillet automatisk lagrer dine høyeste poengsum, som venner da kan følge med på. Noe for de med konkurranseinstinkt altså.

Det er mye potensiale her. Spesielt muligheten til å bygge egne sanglister er en stor fordel. Kanskje enda mer så, når låtutvalget du får med på kjøpet er såpass slapt.

Passe låtutvalg

Norsk PS3-Singstar er delt mellom utenlandske slagere og en del norske spor. De utenlandske sangene imponerer ikke. Det er få umiddelbare feststartere her, rett og slett lite vi har lyst til å synge (eller folk vi har på besøk, rettere sagt). De norske sangene er for så vidt bedre enn de tidligere norske Singstar-spillene. Mer ungdommelige og mer varierte. Fra Karpe Diem, Mira Craig og Paperboys til Elvira Nikolaysen og Kaisers Orchestra. Og mer. Slettes ikke verst, men siden vi er så kule at vi kjenner halvparten av de involverte personlig, blir det litt rart å synge sangene deres.

singstar ps3 shot3

Singstar er uansett alltid smak og behag, og sangene vi misliker kan være skikkelig partyvinner hjemme hos deg. Så vi skal ikke debattere dette ytterligere.

Vellykket

Alt i alt er PS3-versjonen av Singstar en fin omstart på denne suksessrike spillserien. Det at du vil i all fremtid kunne laste ned nye sanger, er jo en vinner i seg selv. Bortsett fra at det koster penger da. Det eneste vi nå mangler er trådløse mikrofoner (de skal visst være på vei). Det er bare så fryktelig forrige generasjon å kløne med kabler før man kan spille Singstar.

Men ellers er det et trivelig gjensyn med Singstar, og vi spår at serien blir en suksess også på Sonys nye konsoll. Bare kjør på med nye sanger, ofte.