Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Disse jentene er ikke «familievennlige» nok for Google. (Ill.: Foto: Pampered Passions)

Dette er for sterkt for Google

Undertøy-kampanje ikke «familievennlig» nok.

Den amerikanske undertøyleverandøren Pampered Passions er midt i julesesongen. Og hva er da mer naturlig enn å legge ut en Google-annonse myntet på gutter som gjerne vil overraske de flotte jentene sine på julaften med et nytt, pikant antrekk?

«Nakenhet og modne temaer»

Det vil imidlertid Google ikke ha noe av. Søkemotorgiganten, som nå er verdens største annonsebyrå nesten uansett hvordan du måler, sensurerte glatt bort de høyst anstendige, men utvilsomt lettkledde damene.

– Bare familievennlige bilder vil bli godkjent. Bilder som blir klassifisert som ikke familievennlige eller har materiale bare ment for voksne blir ikke godkjent og vil ikke bli vist. Ditt firmas bilde inneholder nakenhet og modne temaer, heter det i meldingen som Google sendte det Colorado-baserte undertøyselskapet.

Britene tålte det

Pamperede Passions mener på sin side at bildene er helt innenfor det akseptable, og henviser til at selv pripne briter ikke hevet et øyebryn da kampanjen ble kjørt i landet som bruker uttrykket «no sex, please – we’re British».

– Et forbud mot annonser som ikke er frekkere enn vitsen i en jule-smell bon-bon og som inneholder mindre naken hud enn en badeklærkatalog virker ganske ukult på oss, skriver selskapet i sitt svar til Google.

Kilde:
The Inqurer

Stikkord: Google