Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Facebook ber om unnskyldning

Snudde etter 50 000 underskrifter.

I går skrev ITavisen om at Facebooks Beacon-annonsesystem overvåker deg – selv etter at du har logget deg ut av nettsamfunnet.

Massiv kritikk

Over 50 000 har skrevet under på et opprop mot systemet på akivistnettstedet Moveon.com. Kritikken gikk mest av alt på at de du har tenkt å gi julegaver til kunne se hva du hadde kjøpt.

Samtidig har flere sikkerhetseksperter vært kritiske til at systemet følger med på hva brukerne gjør. Og myndighetene i flere land har signalisert at de vil se på personvernproblematikken i systemet.

Fikk ødelagt jula

Samtidig skal de amerikanske organisasjonene Electronic Privacy Information Center og Center for Digital Democracy forberede en formell klage til det ameirkanske handelsdepartementet.

Nå tar Facebook kritikken på alvor, og endrer systemet. Samtidig ber de om unnskyldning til brukere som mener de fikk jula ødelagt.

– Lei oss

– Vi er lei oss for at vi ødela noen av julegaveplanene dine, skriver Facebook i et åpent brev til brukerne.

Enringene betyr at du ikke lenger er automatisk inne i systemet om du ikke ber om det – såkalt « opt out». Nå må du aktivt melde fra om at det du gjør skal ovefvåkes og kringkastes – såkalt «opt in».

Kilde:
BBC

Stikkord: facebook, personvern