Hopp til navigasjon Hopp til innhold
WindowsVistaHomePremium_web (Ill.: Microsoft)

– Sikkerhet selger ikke Vista

Microsoft glemte nye funksjoner og brukervennlighet.

Hittil har Vista-salget vært en skuffelse for Microsoft. Fokuset på sikkerhet kan ha vært direkte skadelig for operativsystemet. Ett år etter lansering kvier bedriftene seg fortsatt for å oppgradere til Microsofts siste løsning.

Pinlige XP-hull

Sårbarhetene i Windows XP har gitt Microsoft mange pinlige øyeblikk etter at det ble avslørt at operativsystemet lå åpent for angrep som Blaster, Slammer og Mydoom. Service Pack 2 for Windows XP har rettet på noen av disse problemene, men Microsofts visjon for Vista har hele tiden vært at sikkerhet skulle stå i høysetet.

Dette har imidlertid ikke vært nok til å overbevise bedriftsmarkedet. Kilder nær Microsoft sier nå at selskapet innser at det ensidige sikkerhetsfokuset kan ha vært en feiltagelse.

Må holde tritt med Apple

I løpet av det neste året ventes det at sikkerhet fortsatt kommer til å være viktig i Windows Vista, men at det vil bli prioritert å legge til flere funksjoner. Blant annet vil funksjonene for brukerkontroll bli forbedret i en fremtidig oppgradering.

En av årsakene til den nye Microsoft-strategien er at selskapet føler et visst press fra markedet for å gjøre brukregrensesnittet mer intuitivt og brukervennlig hvis de skal holde tritt med erkerivalen Apple.

Kilde:
Computer Sweden

Stikkord: service pack, vista, windows, windows vista