Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SVETT KAMPANJE: Piracy Kills Music har tidligere forsøkt seg med en kampanje om svettende, fildelende ungdom. Nå vil de inn i skolen. (Ill.: Faksimile: www.piracykillsmusi)

Plategigant kutter IFPI-bidrag

Vil ikke betale regninga for fildeler-søksmål.

Det britiske plateselskapet EMI skal ifølge rapporter være misfornøyd med resultatene av selskapets bidrag til bransjeorganisasjoner som IFPI og RIAA. Nå vurderer de å kutte kraftig i støtten.

EMI ble nylig kjøpt opp av en investorgruppe som lovte langt tøffere fokus på inntjening. Med fallende inntjening for alle de store plateselskapene, er det klart at eierne vil måtte gjøre noen tøffe valg.

Kan måtte droppe fildeler-søksmål

Hvert av de fire store plateselskapene bidrar årlig med 132.3 millioner dollar, eller ca. 730 millioner kroner, til IFPI, RIAA og lignende lokale bransjeorganisasjoner. Disse pengene brukes blant annet på tiltak mot piratkopiering, inkludert søksmål mot fildelere.

Det spekuleres nå i at EMIs investorer ikke ønsker å fortsette å kaste penger i det tapssluket som RIAA innrømmer at fildeler-søksmålene hittil har vært. Dermed kan interesseorganisasjonene tvinges til å endre strategi.

Kilde:
Ars Technica

Stikkord: ars technica, fildeling