Hopp til navigasjon Hopp til innhold
nextgentel_staaende_stor (Ill.: NextGenTel)

NextGenTel- trøbbel i Oslo

Kunder i hovedstaden har ikke nett.

Brannen på Oslo S har fått store konsekvenser for nettet i Oslo-området.

De to store nettleverandørene NextGenTel og BaneTele er hardt rammet, og ingen kan i skrivende stund si når de er oppe igjen.

Gravde feil

Brannen oppsto etter at en entreprenør ved et uhell natt til i dag kuttet en høyspentkabel under et gravearbeid.

I brannen som fulgte som følge av uhellet ble fire viktige telekabler slått ut.

Disse kablene påvirker BaneTeles nett, og dermed også kundene deres. En av de viktigste kundene er NextGTenTel, som leverer ADSL til en stor del av Oslos befolkning.

Også utenfor Oslo

Også NextGenTels kunder utenfor Oslo har til dels merket bruddet, men er ikke så hardt rammet som kundene i hovedstaden.

Også store nettsteder merker bruddet. Norges største nettsted VG.no var nede en stund, men ser nå ut til å være oppe igjen.

Vet ikke når det er fikset

På NextGentels nettsted kunne vi i dag morgeslese følgende driftsmelding:

Oslo og omegn

Brann i en større fibertrasè i Oslo. Kunder i følgende områder: Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Lillestrøm har nå forbindelse, men kan fortsatt oppleve problemer. Kunder i Oslo by er fortsatt uten nettforbindelse. Rettetid er foreløpig ukjent.

Mindre omfang

Litt over kl. 11 kunne informasjonsdirektør Morgen Ågnes i NexGenTel opplyse til ITavisen at det da bare var tre sentraler som ikke hadde forbindelse og at antallet kunder som er rammet var i underkant av 1000.

Sommeren 2003 gikk NetComs mobilnett i Oslo ned, angivelig på grunn av dårlig vær. I ettertid ble bruddet ansett for å ha så store samfunnsmessige konsekvenser at det ble en offentlig oppvask.

Tioden vil vise om det også dagens brudd på teleforbindelse i Oslo-området får etterspill.

Les også Digi.no

Stikkord: internett