Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nødnummer-funksjonen lar deg ringe til hvem som helst når telefonen er låst. (Ill.: Foto: Per Ervland)

3000 iPhone i Norge

NetCom og Telenor bekrefter tall.

Rundt 3000 nordmenn har nå kjøpt iPhone i utlandet og bruker den mot et norsk nett.

Stadig flere brukere

Det viser tall som Nettavisen har innhentet fra NetCom og Telenor.

I følge de to mobilselskapene øker antallet raskt, på tross av at telefonen ennå ikke offisielt er lansert i Norge. Å bruke den med et norsk nett krever også at man foretar et inngrep i telefonens programvare.

Åpen telefon lønner seg

Bjørn Erik Thon uttalte i lørdagsutgaven av Dagens Næringsliv (papir) at det ikke forbudt å binde telefonen til en bestemt leverandør her i landet. Samtidig antydet han at utviklingen i Tyskland kan gjøre det aktuelt å kreve åpning av telefonen også i Norge.

Mye tyder på at de norske mobilselskapene ikke er spesielt interessert i en avtale tilsvarende den Apple har med AT&T i USA, der Apple får en stor del av trafikkinntektene. Trolig er det mer lønnsomt for Telenor, NetCom og alle de andre at telefonen er åpen for alle typer abonnementer.

Stikkord: erik thon, iphone