MILJØBEVISST:  Wattson holder et øye med strømforbruket ditt.

Annonse


Grønne gaver til den dingsefrelste

Vil du spare miljøet, strøm og penger, eller er du bare opptatt av å ha en miljøvennlig og politisk korrekt julefeiring? Da er det ikke for sent å bestille disse julegavene:

Vindkraftverk på sykkelstyret

Hymini er en portabel sol- og vindkraftgenerator som kan lade mobilen din eller MP3-spilleren din mens du er ute på tur. Bare fest Hymini foran på sykkelen eller legg den i sola en stund, så blir den et fint backup-batteri til mobilen.

Vil du være enda grønnere er Solar Roll svaret. Dette er et bøyelig, sammenleggbart solcellepanel som lader laptop-en din uten å ta for stor plass i ryggsekken. Litt kleint i mørketida, men nyttig om sommeren.

Vekkerklokke på vannkraft

Her i Norge kan kanskje en vanndrevet vekkerklokke være tingen. Den går på vann fra springen, og gir deg klokkeslett, temperatur, nedtellingsklokke og alarm. Veiledende pris er i overkant av 100 kr.

Annonse


Dersom du er mest opptatt av å spare strøm, bør du vurdere Wattson. Den følger med på ditt totale strømforbruk, og lyset skifter farge fra behagelig blått til sinna rødfarge alt etter hvor mye strøm du bruker.

Uten en tråd

Sveiveladeren til mobiltelefonen vil kanskje ikke spare deg for all verdens med strøm, men kan sikkert være kjekk å ha i båt eller på fjellet. Du trenger heller ikke bekymre deg for strømadaptere når du er ute på reise.

I Storbritannia har Orange lansert verdens første solenergidrevne Bluetooth-headset. Dermed er du dobbelt strådløs, og kan si farvel til laderne for alltid.

Kilde:
Green Daily