Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kanskje ikke helt kurant personvern på Apples telefon, men på den annen side kan den hjelpe til med bevis mot kriminelle. (Ill.: Apple)

iPhone stoppet i Tyskland

Får ikke lov til å binde mot T-Mobile.

Den tyske telegiganten T-Mobile får ikke lov til å selge iPhone eksklusivt i Tyskland.

Klage fra Vodaphone

Det sier en en domstol i Hamburg, som gjør det klart at telefonen ikke kan selges med den type binding som Apple forlanger. Det er konkurrenten Vodaphone som har klaget T-mobile inn for retten og nå altså har fått medhold

Det er imidlertid tvil om telefonen blir fjernet fra det tyske markedet med en gang. T-Mobile blir i første omgang bedt om å komme med en uttalelse innen to uker. Og i følge tysk finanspresse vil ikke avgjørelsen forstyrre julesalget av telefonen.

Det er likevel på det rene at Hamburg-domstolen har utstedt en såkalt midlertidig forføyning som stopper salget i påvente av en endelig rettsavgjørelse.

Krever like vilkår

Det har lenge vært kjent at tysk lov ikke tillater den type eksklusive avtaler som Apple ønsker å inngå med teleoperatører. Likevel kan det tenkes at det finnes smutthull som gjør dette mulig likevel.

I så fall må Apple gi alle teleselskapene like vilkår i en anbudsrunde, før en av dem går av med seieren. Dette har neppe skjedd slik reglene krever det.

Rettens ankepunkt er at Apple og T-Mobile har hatt lukkede forhandllinger der konkurrentene ikke har fått være med.

Kilder:
Der Spiegel
Apple Insider