Hopp til navigasjon Hopp til innhold
STADIG TRØBBEL: BitTorrent-teknologien er i hardt vær i flere land. Også i Nederland og Canada er rettssaker nært forestående. (Ill.: Simen Berger)

Haugevis av torrentsider må bort

Storoffensiv i Nederland.

Oppmuntret av OiNK-saken og stengingen av Demonoid går nå den nederlandske antipratorganisasjonen BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) enda lenger.

Gjelder mange sider

Organisasjonen går nå i strupen på torrent-verten LeaseWeb, som blant annet huser kjent torrentsider som btjunkie.org, seedpeer.com, torrentleech.org, mybittorrent.com, btmon.com, sumotorrent.com, what.cd, waffles.fm, hdbits.org, bitenova.nl, torrentportal.com og monova.org.

Leaseweb skriver i et brev til kundene sine at en fersk dom i Amsterdam tingrett betyr at de må ta ned alle BitTorrent-trackere med øyeblikkelig virkning.

Nødt til å bøye seg

– Selv om vi vil kjempe for våe kunders rettigheter helt til Høyesterett, har vi ikke noe annet valg enn å følge opp dommen og ta ned nettsteder som bringer lister over bittorent og edonkey-filer, heter det i brevet.

Steningen er et nytt slag for fildelere som bruker torrent-teknologien – enten det sker på lovlig eller ulovlig vis. Det er likevel liten grunn til å tro at den ulovlige utvekslingen av opphavsbeskyttet materiale tar slutt med dette.

Kilde:
Torrentfreak.com

Stikkord: fildeling