Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I CHAT OG KJÆRLIGHET: Flere ungdommer bruker lynmeldingsklienter til å avslutte kjærlighetsforhold. (Ill.: Per Ervland)

Mindre flau med Messenger

Ungdom slår opp på MSN.

En amerikansk undersøkelse viser at den yngre generasjonen ofte foretrekker lynmeldinger til potensielt følelsesladet kommunikasjon. Dermed kan de unngå å tape ansikt eller å havne i pinlige situasjoner.

Slår opp på MSN

Mens flere tenåringer rapporterer at de har brukt lynmeldingsklienter til å inngå og avslutte kjærlighetsforhold, rapporterer relativt få i 30+-kategorien om det samme, selv om disse i nesten like stor grad logger seg på en lynmeldingsklient hver eneste dag.

De to aldersgruppene har svært forskjellig bruk av lynmeldinger. Mens den eldre generasjonen stort sett snakker med én person av gangen, er tenåringene langt flinkere til å multitaske. Tenåringene er også langt mer tilbøyelige til å bruke mobile chattetjenester, og til å bruke animasjoner, lydeffekter og andre tillegg.

Styrer unna lyd og video

Undersøkelsen viser imidlertid at det er bare en femtedel som bruker lynmeldingstjenestene til å gjennomføre video- eller telefonsamtaler. Dermed har leverandørene fortsatt en jobb å gjøre dersom de ønsker at dette skal bre om seg.

Har du slått opp på MSN? Er det en grei måte å avslutte et forhold på?

Kilde:
Yahoo News

Stikkord: internett, programvare