Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Islamistiske hackere heiser Jihad-flagget for hellig nettkrig førstkommende søndag. (Ill.: Wikipedia.dk)

Nett-Jihad på søndag

Jihad 3.0 er laget spesifikt for å ramme vestlige IT-mål den 11. november.

Sikkerhetsselskapet McAfee har oppdaget et nytt program som kan bli brukt av islamske terrorister til å rette hacker-angrep mot vestlige land og muslimske land med myndigheter de ikke liker.

Mot jøder og avhoppere

Programmet har fått det treffende navnet Electronic Program of Jihad, og skal nå være ute i versjon 3.0. 2.0-versjonen har allerede vært ute en stund, og ble oppdaget av israelsk etterretning tidligere i høst.

I følge opphavsmennene skal programmet spesifikt være rettet mot nettsider der «vestlige, jødiske, israelske, muslimske avhoppere og shiamuslimer» står bak.

Klassisk DDOS

Programmet kan fritt lastes ned, og strategien for eventuelle angrep er at hver enkelt setter det i gang fra sin PC. Det dreier seg med andre ord om et klassiske «Distributed Denial Of Service»-angrep (DDOS).

Programmet er laget slik at det skal utføre et koordinert angrep den 11. november altså førstkommende søndag.

Frykter oppgradering

McAfees eksperter toner likevel ned faren. De mener at slike angrep skjer hele tiden, og at de utgjør et begrenset problem. Dessuten er det tekniske nivået i både Jihad-programmet og andre lignende hackerverktøy man har sett blitt brukt av islamister på et teknisk nivå langt under det vanlige kriminelle som spammere og nettbanksvindlere kan oppvise.

Vestlige etterretningsorganisasjoner er derimot bekymret for at Jihad-hackerne etter hvert skal komme opp på et nivå som vil utgjøre en virkelig trussel.

Kilder:
Avertlabs.com
DEBKA.com
The Register

Stikkord: hacking, terror, the register