Hopp til navigasjon Hopp til innhold
apple-macos-leopard (Ill.: Apple)

Mer trøbbel for Leopard

Blokkerer World of Warcraft og Skype.

Det er ikke slutt på problemene for brannmuren som følger med Aples nye operativsystem, OS X Leopard. Fra før er det kjent at brannmuren er deaktivert ved installering, noe som har fått sikkerhetseksperter til å rope varsko.

Må installere om igjen

Nå blir det også meldt om trøbbel med kodesignaturhåndteringen i Leopards brannmur. Første gang du kjører en applikasjon som ikke er forhåndsgodkjent av Apple, lagrer brannmuren en signatur for denne applikasjonen. Formålet er å hindre skadelig programvare i å kjøre.

Problemet er at en del programmer, som for eksempel Skype, kan endre signatur etter hvert som programvaren oppdateres. Dermed nekter brannmuren programvaren å kjøre, og du må gjennom en tungvint reinstallasjon.

Trøbbel for Warcraft-spillere

Problemet ser også ut til å ramme World of Warcraft-spillere, og WoW-forum inneholder rapporter om at mange har måttet foreta reinstallasjon av programvaren for spillet.

Med Windows-brannmuren har du muligheten til å løsne på sikkerheten i forhold til enkeltprogrammer. Disse mulighetene har du ikke i Leopard.

Kilde:
The Register

Stikkord: mac, the register