Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Adobe har planer om å forandre hele det grafiske brukergrensesnittet til PS, akkurat som de har gjort med Lightroom. (Ill.: Adobe Lightroom)

Full overhaling for Photoshop

Planlegger stor-oppdatering av brukergrensesnittet.

Adobe har planene klare – Photoshop får en komplett overhaling av grensesnittet.

– Alt man trenger

Photoshop-sjef John Nack beskriver planene for et nytt PS-grensesnittet. Det skal være svært skalerbart. – Alt du trenger, og ingenting av det du ikke trenger, forteller han.

PS-sjefen beskriver dagens Photoshop-grensesnitt som lite imøtekommende.

– Når en Photoshop-bruker åpner programmet og spør «hva gjør jeg?» er programmet likegyldig, stumper en sigarett og sier: «jeg vet ikke, fortell meg», innrømmer Nack og mener de kan gjøre det mye bedre.

Proffene uenige

Mark Rolston hos Frog Design har brukt Photoshop før versjon 1.0 og mener at det ikke er mulig å gjøre programmet oppgave-basert fordi det gjør så mye forskjellig. Nack er ikke enig.

– Kan Photoshop være helt generelt og samtidig fokusert? Jeg tror det går gjennom moduler, sier Nack. Han er også klar over at det kan være farlig å lage for mange versjoner av Photoshop, siden programmet er en standard på markedet.

– Vi må være forsiktige. Vi kan ikke gjør det slik at det blir vanskelig for folk å dele filer fordi de bruker forskjellige versjoner, Photoshop for Web, Photoshop for Medical, Photoshop for Basket Weaving osv, forklarer Nack.

Kilde:
News.com

Stikkord: adobe