Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PLATTFORM: Med Android får Google et bredere nedslagsfelt for sine mobile applikasjoner, i samarbeid med bl.a. HTC. (Ill.: HTC)

Her er Googles mobilplattform

Android skal gi bredt samarbeid.

Google lanserer sin mye omtalte mobilløsning Android i samarbeid med mobilprodusenter som HTC, Motorola, Samsung, T-mobile og 30 andre selskaper. Android er ikke et OS, men kommer med en Linux-distribusjon for mobiltelefoner og en dedikert nettleser.

Bedre WiFi-støtte

Idéen bak Android-konseptet er at åpen kildekode skal gjøre det lettere å utvikle gode applikasjoner på tvers av de forskjellige håndsettene. Blant annet ble bedre støtte for WiFi nevnt flere ganger under pressekonferansen.

I motsetning til Symbian og Windows Mobile er Android gratis å bruke, og det kreves ingen lisenser. Analytikerne mener dette er første skudd i en langvarig krig om mobilt internett.

Lover bedre applikasjoner og lavere priser

Med Android vil Google og andre utviklere få det langt lettere når det gjelder å utvikle og implementere applikasjoner for mobile plattformer. Bred markedsføring og stor penetrasjon skal gi lavere priser.

Det er ventet at de første mobiltelefonene med Android slippes i løpet av 2. halvår 2008. Google-aksjen har skutt i været etter kunngjøringen av den nye mobilplattformen.

Stikkord: android, Google, Mobil, windows mobile