Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PC-produsentene betaler svært lite for en Windows OEM-lisens, men det er da noen hundrelapper å spare.

Bærbare uten Windows

Disse gir deg pengene tilbake.

Svenske IDG har undersøkt hvilke PC-produsenter som gir deg pengene tilbake om du velger å ikke bruke Windows.

Hvem gir deg pengene tilbake?

I undersøkelsen er en rekke av de største PC-produsentene kontaktet for å finne ut hvem som stiller seg positive til å gi deg pengene tilbake om du ikke ønsker å bruke Windows på den nye laptopen.

Hos Dell er det ingen mulighet å bestille laptoper uten Windows og det er usikkert om man kan få pengene tilbake, men det er mulig å ringe inn bestillingen og velge bort Windows.

Fujitsu Siemens betaler tilbake som beskrevet i Microsofts EULA og garantien. Man får tilbake ca. 340 kroner om man velger å droppe Windows Vista.

HP referer til konfigurasjonsverktøyet «Top Config», men dette er ikke å finne på HPs hjemmesider. Med «Top Config» er det mulig å velge Free Dos. «Top Config» er sannsyneligvis for større bedrifter, og ikke privatpersoner.

Den eneste muligheten man har er å ikke godkjenne Microsofts EULA og sende maskinen tilbake.

For å få tilbake hundrelappene fra Acer må man be om det innen det er gått 30 dager etter kjøpet. Man må kontakte Acer og de sender deg et dokument der du skriver under på at du ikke er interessert i Windows. Maskinen må så sendes tilbake til Acer der en teknikker avinstallerer Windows for deg, på din bekostning. I tillegg må du betale frakten det koster å få maskinen tilbake. Dermed ender man med å sannsynligvis ikke tjene noe som helst, ihvertfall ikke tid.

Lenovo er den eneste i testen som ikke har noen plan for å gi pengene tilbake om man ikke ønsker Windows.

Eva Forsgren hos Lenovo: – Vi ser på det som en pakkeløsning. Man kan sammenligne det med å kjøpe en bil der man plutselig ikke vil ha motoren lenger, kanskje et dårlig eksempel, men det er sånn det er akkurat nå. Windows følger med, forteller Forsgren.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: windows vista