Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft avviser Nigeria-korrupsjon

Avfeier anklager mot Ballmer.

Fredag skrev ITavisen om hvordan Mandriva Linux-sjef Francois Bancilhon raser mot Steve Ballmer og Microsoft etter en mislykket forretningsavtale i Nigeria.

Rasende Linux-sjef

Historien går i korte trekk ut på at nigerianske myndigheter først inngikk en forpliktende avtale med Mandriva Linux om å installere deres operativsystem på 17 000 billig-PC-er til bruk i landets skoler. Så fikk Mandriva beskjed om at deres operativsystem ville bli avinstallert ved levering og erstattet med Windows.

Dermed går Mandriva glipp av store inntektskilder som kursing og support, i tillegg til at giganten Microsoft får nok en fjær i hatten i forhold til konkurrenten.

– Godt forholt til Nigeria

Microsoft avviser likevel blankt at de har foretatt seg noe ulovlig, som Bancilhon mer enn antydet i sin blogg.

– Microsoft har et godt forhold til nigerianske myndigheter, og vil fortsette å samarbeide med myndigheter og næringsliv for å møte deres behov.

Krangler om patenter

På anklagene om at de har brukt utilbørlige metoder for å få nigerianerne til å skifte mening, svarer Microsoft at selskapet mener individer, selskaper og styresmakter skal stå fritt til å velge den teknologien de mener er best.

Mandriva Linux er en av Linux-distributørene som ikke har betalt for bruk av de Linux-patenene Microsoft mener de har rettigheter til. Forholdet mellom de to selskapene har lenge vært anstrengt.

Kilde:

Internetnews

Stikkord: linux, steve ballmer, windows