Hopp til navigasjon Hopp til innhold
manhunt 2 shot (Ill.: Rockstar)

Kjempebøter i vente for Rockstar

Manhunt-hack er dårlig nytt.

Til tross for kontroversene som fulgte i kjølvannet av Hot Coffee-sekvensen i Grand Theft Auto: San Andreas, kommer nå nyheten om en ny skjult sekvens i et Rockstar-spill.

Skjult snutt i PSP-versjonen

Denne gangen er det snakk om ultravoldelige Manhunt 2, som har hatt et svare strev med å komme på markedet i flere land på grunn av særs voldelig innhold.

Nå kommer meldingen om at russiske hackere ved hjelp av tredjeparts programvare har klart å få frem innhold av en såkalt voksen karakter i PSP-versjonen av spillet. Dette vil si at de har fått frem de voldsskildringene som Rockstar har måttet sensurere for å få gitt ut spillet i det hele tatt.

Venter bøter som svir

Prosessen er svært tidkrevende, men tidligere erfaringer viser at mange likevel vil ta seg tiden til å finne de skjulte snuttene i spillets kode.

Rockstar måtte tåle svært hard medfart fra amerikanske sensurmyndigheter etter sex-skandalen med GTA. Rockstar forsøkte først å skylde på hackere, men måtte til slutt krype til korset og innrømme sin brøde.

Den gang inngikk Rockstar et forlik. I og med de høye kostnadene selskapet hadde med å erstatte alle spill som måtte trekkes fra butikkene slapp de da å betale. Ble de imidlertid tatt for å implentere skjult innhold igjen, ble det lovet bøter som svir.

Kilde:
Ars Technica

Stikkord: grand theft auto